ATP SYDNEY

Ančić propuštao prilike, Nole slavio

15.01.2009 u 13:37

Bionic
Reading

Mario Ančić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Sydneyju. Treći tenisač svijeta Novak Đokovića bio je rezultatski uvjerljiv i prošao dalje sa 6:3, 6:4

Da rezultat može prevariti, najbolje dokazuje meč između Ančića i Đokovića. Mario je u meč ušao obratom servisa, Đokoviću na njegov servis nije dopustio ni boda. Rutinirano početnu prednost pretvara u vodstvo od 3:1 i tada ulazi u tenisku zonu sumraka.

U petom gemu imao je čak šest lopti za dvostruki break, no Đoković je ostao čvrst. Uslijedila je dominacija trećeg igrača svijeta koji koristi nervozu Ančića i ekspresno odlazi na 5:3 i servis za set. Uspio je završiti prvu dionicu iako je Ančić poveo sa 0:40.

Prvi gem drugog seta donosi stabilizaciju Ančićeva servisa, a u drugom gemu Mario propušta iskoristiti novih pet break lopti. U tom trenutku, Ančić je iskoristio jednu od 15 prilika, a protivnik obje ponuđene. Takav zaplet dovodi do prilično logičnog nastavka. Đoković dolazi do novog breaka i meč usmjerava prema ležernom završetku.

Odgoda je došla u vidu dosadne kiše, koja je dvaput prekidala susret, no u ostatku dvoboja Đoković nije dopustio veće turbulencije pri servisu i nakon 99 minuta igre okončao meč.

Za prvo finale u sezoni srpski tenisač borit će se protiv pobjednika dvoboja Tsonga – Nieminen.