PETA UTAKMICA (19.15)

U Grazu panika jer 'medvjedi' igraju sjajno

02.03.2010 u 10:12

Bionic
Reading

Medveščak danas (19.15) gostuje u Grazu gdje će protiv svojeg domaćina odigrati petu utakmicu u play-off seriji. Trenutačni omjer je 2-2, a dalje prolazi momčad koja prva dođe do četiri pobjede

Graz je bio najbolja momčad regularnog dijela sezone, a Medveščak osma, no to se na ledu nije vidjelo. Barem ne u njihove četiri utakmice. 'Medvjedi' su u naletu, jer su upisali posljednja dva trijumfa, a kod njihova domaćina vlada mobilizacija.

'Igrali smo jako loše u Zagrebu, a Hrvati vrlo dobro. No moramo gledati samo na sebe i napraviti sve da izgledamo bolje. Mi smo dobra momčad, koja sada igra ispod svojih mogućnosti. Problem je u tome što imamo visoka očekivanja, počinjemo previše komplicirati i vjerovati u isto vrijeme, da će stvari doći same od sebe. Kako sada igramo možemo izgubiti protiv bilo koga. Osjećamo pritisak, no izdržat ćemo ga', rekao je trener Graza Bill Gilligan.

U taboru Medveščaka vlada optimizam. Poslije pobjede u Lednoj dvorani (3:0), sportski direktor Doug Bradley izjavio je da je to bila njihova najbolja utakmica u povijesti, a jedan od ključnih igrača gostiju Mike Ouellette smatra da 'medvjedi' tako mogu i nastaviti.

'U Grazu neće biti produžetaka. Igramo jako dobro i stvaramo šanse. Imamo razrađenu taktiku, a moramo biti sretni i što imamo dvojicu vrhunskih golmana Kristana i Krošelja', rekao je Ouellette.

Inače, Medveščak u obrani i dalje neće moći računati na suspendiranog Conrada Martina.