25. GRAND SLAM NASLOV!

Serena protiv Henin proslavila 'srebrni pir'

30.01.2010 u 12:05

Bionic
Reading

Dan nakon što je obranila naslov u parovima sa sestrom Venus, Serena Williams je obranila i pojedinačni naslov prvakinje na Australian openu. Justine Henin je pružila junački otpor, ali nije mogla spriječiti jubilarni Serenin naslov

Publika u Melbourneu nije imala dilema, belgijska povratnica imala je golemu podršku australske publike. Nakon što je prvi set izgubila rezultatom 6:4, Henin je podsjetila na najbolje dane prije povlačenja i oštro uzvratila američkom sportskom ponosu.

U drugom je s dva oduzeta servisa vratila priču na početak, no mlađa sestra Williams pronašla je novi rezervoar energije i dodatno pojačala ritam. To je bio prezahtjevan zadatak za Justine i Serena je prohujala do 6:2 u posljednjem setu.

Tako je postala prva nakon Jeniffer Capriatti koja je obranila naslov, ujedno joj je to bio 12. naslov u pojedinačnoj konkurenciji. Ako tome dodamo 11 iz konkurencije parova te dva s početka karijere koja je osvojila u miksu, dolazimo do fascinantne brojke 25. Nema sumnje, riječ je o najboljoj tenisačici u posljednjih 15 godina.

Henin je dokazala da je njezin povratak na terene veliko osvježenje za ženski tenis, kao što je nekoliko mjeseci bio i povratak njene sunarodnjakinje Kim Clijsters. Američke sestre i belgijske povratnice, nadajmo se, odigrat će u ostatku sezone još puno velikih mečeva.

'Justine se vratila u velikom stilu i vi ćete imati za koga navijati', rekla je nakon meča Serena publici koja joj nije bila naklonjena i pokupila gromoglasan pljesak.

'Ovo je idealno mjesto za pravi povratak, jer vi ste najbolji poznavaoci tenisa na svijetu. Vidimo se iduće godine, jedva čekam', jedva je između ovacija rekla Justine Henin.