DVAPUT MEĐU DESET

Cro Cop i Fedor izveli borbu desetljeća

04.01.2010 u 21:03

Bionic
Reading

Premda posljednjih mjeseci ne doživljava uspjehe, Mirko Filipović još uvijek spada u legende mješovitih borbi. Tako je u izboru američkog tjednika Sports Ilustrated njegov dvoboj protiv Fedora Emelijanenka izabran za najbolji u prošlom desetljeću

'Bila je to najiščekivanija borba u povijesti, u kojoj je Fedor potvrdio da je najbolji. Borba je bila prepuna drame i uzbuđenja, a na kraju su odlučili suci', opisao je američki Sports Illustrated razloge zašto je upravo borba našeg Filipovića i Fedora na vrhu. Rus je tu borbu 28. kolovoza 2005. u Saitama Super Areni, za naslov u teškoj kategoriji Pridea dobio jednoglasnom bodovnom odlukom sudaca.

Naravno, Rus je u izboru ovog lista izabran i za najboljeg borca u povijesti.

'Natječe se u sportu u kojem nema praštanja, a nanizao je 31 pobjedu u 33 meča. Sjajno koristi svoju snagu, brzinu i taktiku te na taj način već godinama ostaje u vrhu.'

Filipovićevo ime čak se dvaput našlo na popisu deset najboljih borbi u prošlom desetljeću. Njegova druga borba je na osmom mjestu, a bio je to okršaj protiv Brazilca Minotaura. Nažalost, i u njemu je Filipović izišao kao gubitnik.

Zanimljivo je da se jedino Filipovićevo ime dvaput nalazi na popisu deset najboljih borbi u prošlom desetljeću. Na osmom mjestu je njegov okršaj (također za Prideov naslov) protiv Brazilca Minotaura.