UOČI SLJEMENA

Ivicu bi zadovoljio plasman među prvih deset

04.01.2010 u 18:28

Bionic
Reading

Ove će se srijede na Sljemenu treći put održati muški slalom Svjetskog kupa. Strepilo se hoće li se na startu pojaviti najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, jer je nedavno bio na operaciji. Na svu sreću, s njegovim koljenom sada je sve OK pa će krenuti u utrku po sljemensku krunu

Srijeda na Sljemenu s Ivicom i bez njega definitivno ne bi bila ista. Naime, iako se nadamo da će i Natko Zrnčić Dim i Dalibor Šamšal dati svoj maksimum, samo Ivica Kostelić može se uključiti u borbu za postolje. Doduše, s obzirom na okolnosti, a one su da je Ivica nedavno operirao meniskus i da već mjesec dana nije vozio službenu, natjecateljsku utrku, takav plasman bilo bi bezobrazno očekivati.

'Skijat ću najbolje što mogu u ovom trenutku i možda iznenadim samoga sebe. Nakon operacije i tri dana na štakama mišići su oslabjeli i u nekim sam stvarima morao krenuti ispočetka. Na treninzima sam držao korak s Natkom i Daliborom i to je dobra vijest, a prema sadašnjem stanju bio bih jako zadovoljan da uđem među deset', rekao je Kostelić u razgovoru za Jutarnji list, a potom se osvrnuo i na aktualni problem s desnim koljenom, natačenost.

'Ona se javljala i kod zdravog koljena nakon velikih opterećenja. Boli me kod udaraca i zato bih volio da ne bude rupa ili štengi. No i Janica i ja smo navikli skijati s takvim tijelom. Bolovi se ne bi izbjegli ni sporijom rehabilitacijom.'

Bio je na Sljemenu i u nedjelju te je u utrci djevojaka vidio gdje se kriju zamke.

'Na njihovim pogreškama mogu se primijetiti teški dijelovi, ako se radi o istim stazama. Sljeme je specifično po dužini utrke i po tome što najteži dio dolazi na kraju. Slalomi traju obično od 48 do 50 sekundi, a ovdje se produlji i do deset sekundi. Na livadu dolazite umorni, a česti su i padovi koncentracije i zato je to najzahtjevniji dio slaloma', rekao je Kostelić za Jutarnji list.