RUKOMETNI OPROŠTAJ

Hrvatska iz ovoga može nešto naučiti; tako to rade Nijemci

07.02.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Islanđanin Dagur Sigurdsson (43) više nije njemački izbornik, a na revijalnoj utakmici u Leipzigu, bez obzira na neuspjeh na nedavno završenom rukometnom SP-u, dobio je ovacije

Njemačka je na svjetskom prvenstvu bila maksimalna u skupini u kojoj je sredila i Hrvatsku, no zatim je senzacionalno izgubila u osmini finala od Katara (20:22). Islandski stručnjak tako je na neslavan način završio svoju uspješnu avanturu na klupi Njemačke, no tamošnja javnost mu to nije zamjerila, ipak je njihovu reprezentaciju od preuzimanja u rujnu 2014. vratio u vrh.

Naime, s njime je Njemačka u 2016. postala europski prvak te uzela olimpijsku broncu. Ni kiks na svjetskoj završnici u Francuskoj nije bacio u sjenu na sve ono što je dobro napravio.

I zato je zasluženo dobio višeminutne ovacije i poklone na revijalnoj utakmici zvijezda Bundeslige i njemačke reprezentacije (40:36, sedam tisuća gledatelja). Pljeskali su svi, igrači, gledatelji, čelnici Saveza, nasljednik Christian Prokop. Odlazak kakav je zaslužio.

Nijemci su pokazali kako cijene svoje velikane i ne zaboravljaju stare zasluge. Mogli bi i mi nešto naučiti iz ovoga, jer su hrvatski izbornici kod nas u pravilu odlazili na tužne načine. Uz puno ružnih riječi, bez obične kitice cvijeća, a kamoli nekakve revijalne utakmice. Bez obzira na osvojena zlata, srebra ili bronce...