JAKI DVOJAC

Francuski rukometaši dobili novog izbornika: U dobrim su rukama!

30.09.2016 u 12:39

Bionic
Reading

Nakon što se Claude Onesta odlučio povući s mjesta izbornika, Francuzi su predstavili novi izbornički dvojac na čelu rukometne reprezentacije kojeg će činiti Didier Dinart i Guillaume Gille...

Francuzi su osvojili srebru medalju na Igrama u Riju, no nisu zadovoljni tim rezultatom, kao ni ispadanjem prije polufinala na Europskom prvenstvu u Poljskoj u siječnju.

Uoči SP-a kojem će biti domaćin Claude Onesta odlučio se povući i prepustiti reprezentaciju svom pomoćniku Didieru Dinartu, a on će vodstvo podijeliti s još jednim legendarnim rukometašem, Guillaumeom Gilleom.

Iza Oneste ostaju dva olimpijska, tri svjetska i tri europska zlata pa njegovim nasljednicima neće biti lako, posebno jer ih čeka natjecanje na kojem svi očekuju novi trijumf, SP kojem je domaćin upravo Francuska.

'Moja uloga se u reprezentaciji povećala na SP-u prošle godine, kada sam na sebe preuzeo taktičke odluke i video analize. Ovo je samo nastavak toga. Ne vjerujemo da bi Claude napustio reprezentaciju da ne smatra da ju ostavlja u dobrim rukama,' izjavio je Dinart na svojem predstavljanju.

Didier priznaje da nije zadovoljan osvojenim srebrom u Riju i krivi nedostatak svježine u ključnoj utakmici protiv Danske za poraz. Velikom rivalu pokušat će se revanširati u siječnju, kada je na rasporedu francuski domaći SP...