ODLIČAN START

Borbena Ana Konjuh otvorila US Open sjajnom pobjedom

30.08.2016 u 22:59

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 92.) nakon dvosatne borbe uspjela je u utorak pobijediti 22. igračicu svijeta Nizozemku Kiki Bertens sa 6-3, 2-6, 6-4 i probila se u 2. kolo US Opena.

Hrvatska olimpijka odlično je otvorila meč. U prvom je setu izgubila samo jedan poen nakon pogođenog prvog servisa i nije dopustila Bertens da dođe u priliku za 'break'. U šestom gemu je Konjuh iskoristila svoju petu priliku za oduzimanje servisa, a jedan joj je 'break' bio dovoljan za osvajanje prvog seta nakon 33 minute igre.

Na početku drugog seta Ana je imala još jednu 'break-loptu', ali se Bertens izvukla i počela bolje reternirati. To joj je donijelo prilike na početnom udarcu Konjuh. Naša se tenisačica do 2-2 uspjevala othrvati pritisku 24-godišnje Nizozemke, ali je potom izgubila četiri gema zaredom, a time i set.

Bertens je uoči odlučujuće dionice uzela gotovo desetominutnu stanku, ali to nije narušilo koncentraciju 18-godišnje Hrvatice. Konjuh je u odlučujući set krenula 'breakom', ali je tu prednost izgubila već u sljedećem gemu. Nakon 'breaka' za 5-4 pogrešku nije ponovila. Nakon dva sata igre zaradila je meč-loptu odlično odigranom skraćenom loptom. Sve je ponovila i poen poslije, ali je Bertens ovoga puta bila spremna i stigla prebaciti loptu, no Ana je bila spremna i volejem završila dvoboj.

Svladavavši 20. nositeljicu US Opena i 22. tenisačicu svijeta Konjuh je ponovila prošlogodišnji rezultat na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Kako bi otišla korak dalje, u drugom kolu će morati pobijediti bolju iz dvoboja Japanke Kurumi Nare i Švicarke Stefanie Voegele.

US Open, tenisačice - 1. kolo

Denisa Allertova (Češ) - Ana Ivanović (Srb/29) 7-6 (4), 6-1

Qiang Wang (Kina) - Darija Kasatkina (Rus/23) 6-4, 2-6, 6-2

Jaroslava Švedova (Kaz) - Lara Arruabarrena (Špa) 6-2, 6-3

Richel Hogenkamp (Niz) - Heather Watson (VB) 6-2, 7-5

Lucie Šafarova (Češ) - Daria Gavrilova (Aus) 6-4, 6-4

Simona Halep (Rum/5) - Kirsten Flipkens (Bel) 6-0, 6-2

ANA KONJUH (HRV) - Kiki Bertens (Niz/20) 6-3, 2-6, 6-4