BOLNA GODINA, ALI...

Bliži li se mirovina? Federer ovom izjavom sve otkrio

26.08.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Za Rogera Federera ovo je bila bolna godina, a mnogi njegovi fanovi čak su se pribojavali da bi švicarski čarobnjak mogao iznenada završiti karijeru. Ipak, to se neće dogoditi

Najuspješniji tenisač svih vremena (17 grand slam titula) neće po dobrome pamtiti 2016. Poslije poraza u polufinalu Wimbledona od Miloša Raonica osjetio je probleme u lijevom koljenu, a detaljni pregledi poslali su Švicarca na prisilnu stanku.

Federer je tako morao otkazati nastup na Olimpijskim igrama u Riju, gdje je silno želio biti, a propustit će i posljednji grand slam, US Open, na kojem je sudjelovao neprekidno od 1999. i osvojio pet naslova.

S obzirom da ima 35 godina, njegovi brojni navijači su s pravom strahovali da Federer ne izgubi volju i jednostavno odluči zaključiti fenomenalnu karijeru.

Ipak, teniski veteran se ne predaje i ne misli na takav način otići u mirovinu. Trenutačno je u New Yorku.

'Treniram za Australian Open. Sve ide dobro. Nikada nisam mislio da ću imati godinu kao ovu, puno sam toga naučio', rekao je Federer i dodao:

'Bolno je biti u New Yorku, a ne moći igrati, isto je bilo bolno za vrijeme Olimpijskih igara. Ali ne možete imati sve. Teško je bilo donijeti odluku da odustanem od Rija, US Opena i WTA Finalsa, ali zdravlje je na prvom mjestu.'