NAJLUĐI TRENUTAK EP-A

Što učiniš kada ti ljepotica kaže da si ispunio san?

09.07.2016 u 16:34

Bionic
Reading

Sandra Perković i njezine kolege šampioni proslavili su svoja atletska dostignuća na stadionu u Amsterdamu uz gledatelje... Svi osim jednog

Trebao je to biti dan Churandyja Martine. Nizozemski sprinter na zalazu karijere pred svojim je gledateljima povezao zlata u sprintu na 100 i 200 metara, no naknadnim pregledom snimke ustanovljeno je da je u startnom zavoju na 200 metara nagazio liniju. Pravila su jasna, uslijedila je diskvalifikacija domaćeg junaka.

Španjolac Bruno Hortelano (24) u polufinalu je srušio nacionalni rekord sa 20.39, no u finalu je istrčao 20.45 i s osvojenim drugim mjestom zadovoljno davao intervjue u utrobi stadiona. Pomaknuo je osobnu granicu, uzeo prvu veliku medalju karijere i pokazao sebi i ostalima koliko vrijedi. Nije imao pojma da je diskvalifikacijom Martine zapravo postao europski prvak.


'I, što kažete na činjenicu da ste zlatni,' došlo je pitanje nizozemske novinarke koja mu se učinila kao loša šala. Mislili su da je u pitanju jezična barijera, no Nizozemka mu je na vrlo dobrom španjolskom, nakon 'manjih komplikacija', objasnila situaciju.

Tražio je potvrdu s nevjericom u očima, a kada ju je dobio i postao svjestan situacije otrčao je glavom bez obzira... Simpatičnoj Nizozemki koja je ostala nasmijana vjerojatno se kasnije vratio ispričati, no te sekunde jednostavno je morao otići i probaviti ispunjenje sportskog sna.

Niti novinarka niti Hortelano neće nikada zaboraviti ovaj razgovor