MUKE ZA ŠPANJOLCA

Nadalova drama s pravilima; ostaje bez Igara u Riju?

01.07.2016 u 09:38

Bionic
Reading

Nastavljaju se muke po Rafaela Nadala. Španjolac liječi ozljedu zgloba ruke, a novi problem zadaje mu Međunarodna teniska federacija (ITF) sa svojim propisima pa su mu u pitanje došle Olimpijske igre

Olimpijski pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji iz 2008. mogao bi ostati bez Igara u Riju. Naime, da bi tenisači i tenisače nastupali za reprezentaciju na najvećem sportskom događaju ove godine u Brazilu moraju biti određen broj mečeva u sastavu na Davis kupu, odnosno Fed kupu.

Nadal taj uvjet zasad ne ispunjava, no ima priliku da se i to riješi ako će biti prijavljen za susret Španjolske i Rumunjske koji je na rasporedu od 15. do 17. srpnja.

Španjolac je trenutno ozlijeđen, povukao se za vrijeme Roland Garrosa, propustio i Wimbledon te je najavio svoj povratak 25. srpnja u Torontu, no sada bi trebao promijeniti svoje planove. Ipak, dovoljno mu je biti u sastavu za Davis kup, ne mora igrati, kako bi ispunio uvjet ITF-a.

Ako neće biti u reprezentaciji za susret s Rumunjskom, ostaje mu posljednja opcija, a to je žalba ITF-u, ali to nikako ne zvuči dobro.

Nadalova drama s Igrama tako se nastavlja. Godine 2012. zbog ozljede koljena nije mogao braniti olimpijsko zlato, a sada su mu, uz ozljedu, najveća prijetnja propisi.

Inače, Španjolac je najavio kako bi u Riju igrao na čak tri fronte – pojedinačno, u muškim parovima i mješovitim parovima.