SPEKTAKL ZA DJECU

Duel Grand slam pobjednica u Bolu na Braču

28.05.2016 u 09:51

Bionic
Reading

U nedjelju, 29. svibnja u 17 sati na terenima Bluesun tenis centra Bol revijalni meč odigrat će pobjednica Roland Garrosa iz 1997. godine i današnja hrvatska FED Cup izbornica Iva Majoli i španjolska veteranka Arantxa Sanchez Vicario. Iva i Arantxa su kao profesionalke igrale sedam puta, a omjer je 4:3 u korist Španjolke

Iva Majoli u karijeri je osvojila devet WTA turnira, osam pojedinačno i jedan u paru i naša je najbolja tenisačica svih vremena. Još je kao trinaestogodišnjakinja debitirala na ITF turniru u Malom Lošinju, a s 14 godina je ušla u profesionalne vode. Sa samo 16 godina probila se u četvrto kolo French Opena, odnosno Roland Garrosa kojeg je i osvojila 1997. godine.

Arantxa Sanchez Vicario u karijeri je osvojila čak 29 turnira, tri je puta osvajala Roland Garros (1989., 1994. i 1998. godine), te jednom US Open (1994. g.). Uz to, igrala je po dva finala Australian Opena i Wimbledona, a bila je i svjetski broj jedan. Svoju karijeru završila je s 29 pojedinačnih naslova i 69 naslova u parovima i spada u red najvećih tenisačica svih vremena.

Osim revijalnog meča u nedjelju će se održati i prvo kolo kvalifikacija te Kid's day kada će i najmlađi imati priliku upoznati ove dvije tenisačice, fotografirati se i skupiti autograme. Nadalje, večernji sati prvog dana turnira u Bolu biti će rezervirani za players party koji će se održati na hrvatskoj megajahti Katina dužine 60 m, koja je izgrađena u Brodosplitu i ujedno najskuplja jahta domaćeg investitora ikada izgrađena u Hrvatskoj.


'Ovo je odličan pokazatelj da WTA Bol Open turnir privlači vrhunske sportaše. Organizacija je profesionalna i na razini zadatka, a to je primijetila i Iva Majoli koja nas podržava od samog početka. Bolje najave vrhunskog tenisa koji će se igrati u Bolu nema, a nadam se da će našoj Ivi Majoli domaći teren donijeti više sreće“, najavio je direktor turnira Bol Open, Feliks Lukas.

WTA Bol Open održava se od 29. svibnja do 5. lipnja u Bolu na Braču te je jedan od samo sedam turnira 125K serije u svijetu. Ova 125K serija turnira je pokrenuta 2012. i Bol će biti jubilarni, 20. turnir organiziran u ovoj kategoriji, te ujedno i posljednja prilika tenisačicama za plasman u Rio, s obzirom na to da se skupljeni bodovi računaju i za Olimpijske igre. Uz prethodno najavljene igračice, organizator je podijelio i prve pozivnice za glavni turnir koje su išle domaćim tenisačicama Donni Vekić, Petri Martić i Teni Lukas

Podsjetnik na najveći trenutak u povijesti hrvatskog ženskog tenisa. Ivin Pariz