ŠOK NA ŠOK

Agassi: Nisam imao dugu kosu, nosio sam periku

01.11.2009 u 11:34

Bionic
Reading

Nekad najbolji tenisač svijeta Andre Agassi, koji je u autobiografskoj knjizi otkrio da je čak probao i drogu te da je mrzio tenis, napisao je i da je na početku karijere nosio periku zbog koje je izgubio prvo finale grand slama

Prema pisanju britanskih medija koji su se domogli njegove knjige, Agassi se od početka karijere želio razlikovati od drugih tenisača te je stvorio imidž dugokosog momka s trakom u kosi, što nije bilo istina. Agassi je priznao da je tijekom svog prvog grand slam turnira neprestano razmišljao o tome da će mu perika pasti i da je to razlog zbog kojeg je izgubio u finalu.

'Svakog jutra bih na jastuku pronalazio pramenove kose. Tada sam se zapitao želim li nositi periku na teniskom terenu, dajući odmah i odgovor na to: A što da napravim? Noć prije finala Roland Garrosa, dok sam se tuširao, vidio sam da se moja perika raspada. Shvatio sam da je perem krivim šamponom', napisao je bivši tenisač.

Otkrio je da mu je brat savjetovao da periku učvrsti ukosnicama i da tijekom dvoboja ne skače previše kako mu perika ne bi pala.

'Naravno, mogao sam igrati i bez perike, ali što bi novinari pisali o meni kad bi saznali da sam cijelo vrijeme lagao? Prije meča sam se molio, ali ne za pobjedu, već da mi ne padne perika. Svaki put kad bih skočio, zamišljao sam kako moja perika pada i zamišljao sam milijune gledatelja kako zbunjeno gledaju što se događa', priznao je Agassi.

Da ćelavi, shvatio je u vrijeme dok je hodao s tadašnjom djevojkom Brooke Shields, koja mu je i predložila da obrije glavu.

'Predložila mi je da obrijem glavu, a meni je to bilo kao da mi je rekla da izvadim sve zube. Ipak, razmišljao sam nekoliko dana o tome, o agoniji koju mi je napravila perika i o svim tim lažima', prenio je Agassi svoje probleme, a što ga je još sve mučilo, moći ćemo doznati u biografiji koja izlazi 9. studenog.