SEMINARI NA KIF-u

Treneri svjetskih zvijezda podučavat će u Zagrebu

11.02.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Treneri svjetskih sportskih zvijezda dolaze u Zagreb. Francesco Cuzzolin, predsjednik Europske udruge kondicijskih trenera i profesor na Sveučilištu u Padovi, koji je u svojoj sportskoj karijeri radio kao kondicijski trener NBA košarkaške momčadi Toronto Raptors, te Mladen Mihajlović, kondicijski trener srpske košarkaške reprezentacije samo su neki od trenerskih stručnjaka slavnih sportaša koji ovog mjeseca dolaze u Zagreb

Vodeći stručnjaci gosti su prestižne konferencije Kondicijska priprema sportaša koja se na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održava u petak, 26. i subotu, 27. veljače.

Na ovogodišnjoj konferenciji bit će održana brojna predavanja, debate i radionice, a veliku pažnju ususret konferenciji izazivaju i najavljeni dolasci predsjednika NCSA i profesora na Sveučilištu Edith Cowan u Australiji, Gregorya Haffa te profesora kineziologije na Sveučilištu Wisconsin – Eau Claire i bivšeg predsjednika NSCA, Stevea Flecka

U nedjelju, 28. veljače u sklopu Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša održat će se i seminar Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda. Svoja znanja predstavit će znanstvenici, treneri i eksperti iz područja prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda od kojih iz svjetske sportske elite dolazi istaknuti profesor sa Sveučilišta Cardiff Metropolitan Rhodri Lloyd.

Ovaj stručni skup kojim završava prestižni vikend predstavljanja sportskih znanja u Zagrebu, od velike je važnosti za unapređenje zdravlja sportaša, odnosno prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda, zatim unapređenje kondicijske pripreme, a samim time i unapređenje sporta te sportskih postignuća.