PROŠLO VRIJEME...

Ćorić izgubio u preokretu koji se trebao igrati u Zagrebu

02.02.2016 u 18:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od nastupa na ATP turniru u francuskom Montpellieru porazom u 1. kolu 35-godišnjeg njemačkog veterana Michaela Berrera sa 6:7 (5), 2:6

Ćorić je izgubio od 121. igrača svijeta u meču kojeg bi vjerojatno dobio da je uspio realizirati brojne prednosti u prvom setu. Zagrepčanin je prvi napravio 'break' za 2-1, ali je Berrer u osmom gemu poravnao na 4-4, pa je prvi set odlučen u 'tie-breaku' u kojem je igrač na servisu dobio samo pet od 12 poena. Ćorić je i tu propustio veliku prednost jer je vodio s 5-3, a potom izgubio četiri poena u nizu i prvi set.

Drugi set je ljevoruki Nijemac započeo oduzimanjem Bornina servisa, a drugi izgubljeni servis kod 3-1 iznačio je i kraj borbe Ćorića za pobjedu. Bio je ovo njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Nijemca, koji je najbolji tenis u karijeri igrao u Zagrebu, gdje je dvaput bio u fjnalu sada ugašenog ATP Croatian Indoorsa koji bi se u Zagrebu održavao baš ovoga tjedna. Jedina dva finala svoje karijere. Da ATP Zagreb nije ugašen, danas bi sigurno objica (sažetak današnjeg susreta ispod teksta) bili na tom turniru.


Ćorić je godinu započeo sjajno, igrao je i izgubio svoje prvo ATP finale u karijeri u Chennaiju, a potom je ispadao u prvim kolima Sydneya, Australian Opena i sada Montpelliera. U Montpelliereu igra i Marin Čilić, koji je kao drugi nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u 2. kolu igra sa sjajnim mladim Nijemcem Alexom Zverevom.

Berrer je ponovno dobio mladog hrvatskog lava koji je previše oscilirao