VATERPOLSKA POSLASTICA

Ključna utakmica SP-a; evo što Crnogorci misle o Hrvatima!

03.08.2015 u 11:13

Bionic
Reading

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu igraju Hrvatska i Crna Gora (utorak, 16.30), a evo što o najvažnijoj utakmici natjecanja misle igrači i izbornik suparničke reprezentacije

Hrvatska se automatski plasirala među osam. 'Barakude' nisu impresionirale, a pred njima je četvrtfinale. Ključan susret natjecanja, jer pobjeda donosi susrete za medalju te se ostaje u igri za plasman na Olimpijske igre.

Ni Crnogorci nisu oduševili, u osmini finala su se mučili s Kazahstanom (12:8), a u svojim izjavama su Hrvatskoj stavili pritisak favorita.

'Protiv Kazahstana smo prve dvije četvrtine razmišljali kako smo već izborili susret s Hrvatskom. A to je krivo, tako ne možemo igrati', rekao je izbornik Crne Gore Ranko Perović i dodao:

'Sada nam slijedi najvažniji meč na prvenstvu - ili idete u borbu za medalje ili za plasman od petog do osmog mjesta. Treba sve ovo do sada što se dogodilo na turniru zaboraviti. Hrvatska je odlična momčad, pokazala je to i na finalnom turniru Svjetske lige. U jednom dvoboju je svakako sve moguće, ali mi jednostavno moramo biti bolji.'

Crnogorski reprezentativci iznimno cijele hrvatske rivale.

'Najvažnije je da smo pobijedili, ali smo se izmorili, a to nije dobro. Sad ćemo protiv Hrvata vidjeti zaslužujemo li polufinale', kratak je je Draško Brguljan.

'Četvrtfinale je potpuno neka druga priča. Nijedna utakmica ne može se usporediti s tom. Hrvati su favoriti. U pitanju je kompaktna ekipa, njihovi igrači igraju u najboljim europskim klubovima. Imaju neke adute koje mi nemamo. Ali u jednoj je utakmici sve moguće', izjavio je Mlađan Janović.