WIMBLEDON

Ipak bez iznenađenja; Đoković izborio meč s Čilićem!

07.07.2015 u 15:36

Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u meču koji se protegnuo na dva dana svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-7(6), 6-7(6), 6-1, 6-4, 7-5

Prvi tenisač svijeta i branitelj naslova u četvrtfinalu će igrati protiv Marina Čilića. Srbin je velik favorit jer je pobijedio u svih njihovih 12 dvoboja, a bio je koban za najboljeg hrvatskog igrača i prošle sezone u Wimbledonu, isto u četvrtfinalu, poslije pet setova.

Što se tiče meča osmine finala, Anderson je namučio prvog nositelja i dobio je prva dva seta u tie-breaku, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi pobjednički duh Đokovića.

Srpski tenisač je uzvratio breakovima u sljedeća dva seta, izjednačio na 2-2, bio je u naletu, a meč je na kraju prekinut zbog mraka.

U petom setu igranom u utorak Južnoafrikanac je opet pokazao zube te je imao dvije vezane lopte za break (za 3-1), ali ih nije iskoristio, a Đoković jest jednu svoju za konačnih 7-5 poslije tri sata i 47 minuta igre.

Anderson je sjajno servirao - imao 40 as-servisa (Đoković 13), ali nije uspio doći do iznenađenja.

'Protiv Novaka sam igrao lani ovdje u četvrtfinalu i taj meč mi je dobar pokazatelj što moram napraviti kako bih došao do pobjede ako se opet susretnemo', izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je svoj posao obavio u ponedjeljak

sažetak petog seta