PAO ŠPANJOLSKI VELIKAN

Veličanstvena pobjeda Borne Ćorića u Parizu!

28.05.2015 u 19:53

Bionic
Reading

Borna Ćorić je nakon velike borbe u pet setova (7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4) s 19. igračem svijeta po prvi puta u karijeri izborio treće kolo seniorskog Grand slam turnira

18-godišnji Borna je tijekom prvog kola imao određenih problema s ozljedama, a u drugom ga je čekao prekaljeni španjolski borac Tommy Robredo koji je nekada bio peti igrač svijeta i čak je pet puta igrao četvrtfinale ovog turnira.

Sam meč bio je klasična 'klackalica' u kojemu je Robredo dugo imao inicijativu, a Borna strpljivo čekao i dočekao svoje razoblje. U prvom setu hrvatski mladić slavio je nakon što je potvrdio break za 7:5, no u drugom je Robredo 'pronašao ruku' i uzvratio sa 6:3.

Borna je igrao zrelo i racionalno (preko 80 posto uspješnosti izlazaka na mrežu) i u trećem setu vratio prednost nakon 6:2. Činilo se da će tada razoružati opasnog protivnika, no Robredo je uzvratio krajem četvrtog seta i odveo meč u posljednju etapu.


Ćorić je u petom setu spasio svih pet break lopti, a nakon što je izvukao sve probleme i stekao neupitnu naklonost pariške publike posljednji gem je odigrao u velikom stilu i serijom kvalitetnih reterna izborio i iskoristio drugu meč loptu za veliko slavlje.

U trećem kolu čeka ga bolji iz ogleda još jednog Španjolca Carrena Buste i Amerikanca Socka. Otvara se mogućnost za drugi tjedan Grand slama, ranije nego se itko mogao nadati...

Posljednji poen i veliko Bornino slavlje