NAPOKON 'ZAOKRUŽIO'

Povijesni trenutak u karijeri Andyja Murraya

04.05.2015 u 15:44

Bionic
Reading

Britanski tenisač Andy Murray u ponedjeljak je u Münchenu osvojio svoj prvi ATP naslov na turniru sa zemljanom podlogom nakon što je u nastavku prekinutog finalnog dvoboja pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 7:6 (4), 5:7, 7:6 (4)

Murray i Kohlschreiber su u nedjelju uspjeli odigrati tek pet gemova prije nego što ih je kiša otjerala u svlačionicu iz koje se više nisu vraćali na teren sve do ponedjeljka u 11 sati. Nakon tri sata i četiri minute velike borbe Britanac je stigao do svog prvog naslova na zemljanoj podlozi i prvog u ovoj sezoni, a ukupno 32. u karijeri.

U prvom i trećem setu, u kojem nijedan od igrača nije imao priliku za oduzimanje servisa, Murray je pokazao više mirnoće u tie-breaku i zahvaljujući tome uspio trijumfirati te spriječiti Kohlschreibera da po treći put u karijeri osvoji ovaj trofej. Nijemac je u Münchenu slavio 2007. i 2012. godine, a 2013. je poražen u finalu.

Zanimljivo je da bi se Kohlschreiber i Murray mogli ponovno mogli suočiti već za dva dana na turniru Masters 1000 serije u Madridu. Murray je kao drugi nositelj slobodan u 1. kolu, a u drugom čeka boljeg iz dvoboja Kohlshcreibera i Kolumbijca Alejandra Falle koji je u glavni ždrijeb došao iz kvalifikacija.