POŠTEN DO SRŽI

Zbog ovoga svi vole velikog teniskog majstora

01.04.2015 u 10:19

Bionic
Reading

Stanislas Wawrinka jedan je od najpopularnijih tenisča među svojim kolegama. Osim sjajne igre koja mu je lani donijela i trijumf na Australian Openu 'Stan' osvaja i ponašanjem koje je često - za uzor

Wawrinka u karijeri ima sve. Zimus je osvojio Davis cup, ima olimpijsko zlato u paru s Federerom, osvojen Grand slam... Čovjek je upisan među teniske velikane, a osim po sjajnim udarcima prepoznatljiv je i po fair playu.

Tijekom ogleda s Francuzom Mannarinom u Miamiju sudac je pogrešno procijenio jedan potez Mannarina u prvom setu... Francuz je istrčao puni sprint po skraćenu loptu i vratio ju regularno, no sudac je dosudio dva dodira lopte s terenom i dao bod Wawrinki. Mannarino je uspio vratiti skraćenu loptu, ali Švicarac ju je budno čekao na mreži i mirno potvrdio osvojeni bod.


No Mannarino je bio ljut, i Wawrinka se odlučio na lijep fair play potez. Pozvao je protivnika na drugu stranu i sudac nije imao izbora nego poništiti poen. Mannarino je u tom trenutku imao break prednosti u prvom setu, sve se odigralo na 15:15 na servis Wawrinke, Švicarcu je taj poen jako trebao. I osvojio ga je na terenu, ali to je jedan od igrača koji ne žele profitirati na račun sučevih nepravdi.

Mannarino je na kraju slavio sa 7:6, 7:6.