ATP MIAMI

Bugarski tenisač nema namjeru stati, zadnja prepreka mu je Talijan Sinner

30.03.2024 u 09:43

Bionic
Reading

Talijan Jannik Sinner i Bugarin Grigor Dimitrov finalisti su ATP turnira tenisača iz serije Masters 1000 u Miamiju.

Sinner je u prvom polufinalu sa 6:1, 6:2 za samo sat i 11 minuta deklasirao branitelja naslova Danila Medvedeva, dok je Dimitrov pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:7 (4), 6:4.

Za Sinnera je ovo treći put kako stiže do finala u Miamiju, no do sada još nije podigao pobjednički pokal, prije tri godine je izgubio finale od Poljaka Huberta Hurkacza, a lani od Medvedeva. Zanimljivo, to su mu dva od samo tri poraza u finalima, dok je 12 puta izlazio kao pobjednik iz završnih dvoboja na turnirima.

'Osjećao sam se odlično na terenu. Obično što dalje idem na turniru, osjećam se ugodnije. Jako sam zadovoljan ovom izvedbom', kazao je 22-godišnji Talijan nakon pete pobjede u 11 međusobnih susreta sa šest godina starijim Rusom. Posljednji put igrali su u finalu Australian Opena kada je Talijan slavio nakon 3:44 sata igre.

"Danil je sada napravio mnogo pogrešaka, koje obično ne radi. Samo sam iskoristio priliku," dodao je.

Drugo polufinale donijelo je daleko napetiji meč. Dimitrov, koji je u četvrtfinalu eliminirao prvog nositelja Španjolca Carlosa Alcaraza, za pobjedu protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija, trebao je dva i pol sata.

U odlučujućem, trećem setu presudio je break u sedmoj igri za vodstvo 4:3.

'Bio je to kao okršaj prsa o prsa. Stvarno smo krenuli jedan na drugog svom snagom. U drugom setu Alexander je podigao razinu svoje igre, a ja sam cijelo vrijeme bio pod pritiskom', kazao je Bugarin koji će se u ponedjeljak probiti među deset najboljih na svijetu na ATP ljestvici.

Za 32-godišnjeg bugarskog tenisača bit će to 20. finale, a do sada je osvojio devet turnira.

Sinner i Dimitrov su do sada igrali tri puta međusobno i Talijan vodio sa 2:1.

REZULTATI - polufinale:

  • Grigor Dimitrov (Bugl/N.11) - Alexander Zverev (Njem/N.4) 6:4, 6:7 (4), 6:4
  • Jannik Sinner (Ita/N.2) - Danil Medvedjev (Rus/N.3) 6:1, 6:2