ŽDRIJEB ZAGREB INDOORSA

Ćorić na bivšeg pobjednika; već u prvom kolu hrvatski dvoboj

31.01.2015 u 21:24

Bionic
Reading

U subotu je u Domu sportova održan ždrijeb glavnog turnira ATP turnira PBZ Zagreb Indoors na kojem je Ivo Karlović prvi nositelj, a u prvom kolu će se sastati Ivan Dodig i Mate Delić, dok će Borna Ćorić igrati protiv bivšeg pobjednika Ukrajinca Sergija Stahovskija

Čak trojica hrvatskih tenisača i trojica bivših pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa nagurali su se u gornju četvrtinu ždrijeba glavnog turnira na čijem je čelu 27. tenisač svijeta Ivo Karlović, premijerno u ulozi prvog nositelja zagrebačkog ATP turnira. Osim Karlovića, u gornjoj četvrtini je i Borna Ćorić koji je za suparnika u 1. kolu dobio zagrebačkog pobjednika iz 2008. Ukrajinca Sergija Stahovskija. Toni Androić koji je dobio pozivnicu, u svom će debitantskom nastupu na ATP turniru igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je osvojio zagrebački naslov 2007. Pobjednik tog dvoboja u 2. kolu ide na Karlovića.

Ćorić bi u slučaju pobjede nad Stahovskijem u 2. kolu mogao na još jednog bivšeg pobjednika u Domu sportova, Rusa Mihaila Južnija koji će u 1. kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča.

'Šteta što je toliko dobrih igrača u gornjoj četvrtini, koja je vrlo jaka. No, ako želiš osvojiti naslov moraš pobjeđivati dobre, prije ili kasnije', prokomentirao je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat.

Drugu godinu zaredom u 1. kolu ćemo imati i jedan hrvatski derbi. Marin Čilić je prošle godine na putu do naslova u 1. kolu pobijedio Matu Delića, a Kaštelanin će ove godine odmjeriti snage s Čilićevim susjedom Ivanom Dodigom.

'Očito se Mate 'pretplatio' na hrvatske derbije', rekao je četverostruki osvajač turnira Marin Čilić, koji zbog ozljede neće moći braniti naslov, ali je sudjelovao u izvlačenju.

'Najlošije je prošao Toni Androić, kojeg čeka Baghdatis, Antonio Veić ima dobru priliku, a Borna je u najtežoj četvrtini, gdje je i Karlović. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet', dodao je Čilić koji je naznačio da bi zbog ozljede koja ga je od teniskih terena odvojila već sedam tjedana mogao propustiti i Davis Cup dvoboj 1. kola Svjetske skupine, kad Hrvatska početkom ožujka gostuje kod Srbije u Kraljevu.

Goran Ivanišević, kojemu je na ždrijebu asistirao sin Emanuel, također je istaknuo priliku za Antonija Veića, jednog od dobitnika pozivnice za glavni turnir u kojem će nastupiti po šesti put.

'Ward je dobar igrač, ali nije nepobjediv. Veić ga može dobiti, ako će odigrati dobro. Vjerujem i da bi Ćorić uz dobru igru trebao proći Stahovskija, iako je on bivši pobjednik', zaključio je Goran.

U Domu sportova su u subotu započeli kvalifikacijski dvoboji. Prvi od sedmorice hrvatskih predstavnika, Filip Veger, zaustavljen je u 1. kolu. Sa 6-4, 3-6, 6-4 svladao ga je Bjelorus Jegor Gerasimov.

Prvi dvoboji glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak, 2. veljače.

Ždrijeb glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa 2015:
IVO KARLOVIĆ (HRV/1) slobodan
TONI ANDROIĆ (HRV/wc) - Marcos Baghdatis (CIP)
BORNA ĆORIĆ (HRV) - Sergij Stahovskij (UKR)
Blaž Kavčič (SLO) - Mihail Južnij (RUS/6)
Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA/3) slobodan
Damir Džumhur (BIH) - kvalifikant
Go Soeda (JAP) - kvalifikant
Kvalifikant - Viktor Troicki (SRB/7)
Andreas Seppi (ITA/5) - Robin Haase (NIZ)
ANTONIO VEIĆ (HRV) - James Ward (VB)
Ričardas Berankis (LIT) - Lukaš Lacko (SLK)
Gilles Muller (LUK/4) slobodan
Marcel Granollers (ŠPA) - Juergen Melzer (AUT)
MATE DELIĆ (HRV) - IVAN DODIG (HRV)
Igor Sijsling (NIZ) - kvalifikant
Adrian Mannarino (FRA/2) slobodan