SERENI 'ZLATNI SAVJET'

Venus Williams se vratila 'među velike' u svoj 10. pokušaj

26.01.2015 u 13:27

Bionic
Reading

Američka tenisačica Venus Williams iznenadila je šestu igračicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku pobijedivši je u osmini finala Australian Opena sa 6:3, 2:6, 6:1 što jo je prvi plasman u Grand slam četvrtfinale nakon četiri godine pauze. U polufinalu bi se mogao dogoditi ogled s mlađom sestrom Serenom koja je uz zanimljivu pomoć svladala Garbine Muguruzu

Venus Williams je još uvijek u mogućnosti osvojiti svoj osmi Grand Slam naslov, a prvi u Melbourne Parku, nakon što je u ponedjeljak svladala prošlogodišnju polufinalisticu Australian Opena, Poljakinju Agnieszku Radwansku sa 6:3, 2:6, 6:1. Starija sestra Williams se tako po deveti put u karijeri probila do četvrtfinala turnira na kojem je samo jednom bila u finalu, 2003. godine, kad ju je u dvoboju za naslov svladala njezina mlađa sestra Serena koja je danas novim preokretom izbacila i sjajnu Španjolku Muguruzu za svoj četvrtfinale.

'Tijekom meča netko je s tribine dobacio 'Daj Serena, koristi malo taj spin,' što mi je dalo novi tonus u meču. Zaista, to je i bio dio plana, ali nisam ga provodila. Na tribinama stvarno ima puno trenera i zbog ovog savjeta sam počela puno bolje igrati,' nasmijana je Serena objasnila kako je nastavila put prema ogledu sa sestrom u Melbourneu.


Uspiju li, naime, obje pobijediti svoje četvrtfinalne suparnice, Serena Slovakinju Dominiku Cibulkovu, a 34-godišnja Venus 15 godina mlađu sunarodnjakinju Madison Keys, sestre Williams sastat će se u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena. Prvi od njihovih 25 ogleda (Serena vodi 14:11) dogodio se baš ovdje, u drugom kolu 1998. kada je slavila Venus, a svoj jedini međusobni meč u Melbourneu otada datira iz finala 2003. kada je uzvratila Serena. U zadnjih pet godina susrele su se samo dva puta i u oba navrata slavila je Serena.


TENISAČICE, osmina finala:

Serena Williams (SAD/1) - Garbine Muguruza (Špa/24) 2-6, 6-3, 6-2
Dominika Cibulkova (Slk/11) - Victoria Azarenka (Bje) 6-2, 3-6, 6-3
Venus Williams (SAD/18) - Agnieszka Radwanska (Polj/6) 6-3, 2-6, 6-1
Madison Keys (SAD) - Madison Brengle (SAD) 6-2, 6-4