PODRŠKA BANDIĆU

Svjetski rekorder Čolak pokušat će nemoguće; želi ući u povijest!

24.10.2014 u 08:43

Bionic
Reading

U četvrtak 23. listopada u prostorijama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama održana je novinarska konferencija na kojoj je hrvatski reprezentativac Goran Čolak, višestruki prvak i svjetski rekorder u ronjenju na dah, iznenadio prisutne neočekivanom vijesti. Usput je dao podršku gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću

Osim o preronjenih 288 metara u jednom dahu, što mu je donijelo zlato i novi svjetski rekord na Europskom CMAS prvenstvu, pričalo se i o najavi novog spektakla svjetskih razmjera.

Goran će u nadolazećoj godini napraviti podvig o kakvom je svijet mogao samo sanjati.

'25 minuta bez daha je nešto što će postaviti granice koje nikada nitko nakon toga neće uspjeti oboriti', rekao je Ivan Drviš, Goranov trener i mentor.

'Taj rekord će, naravno ako uspijem, mogu sa sigurnošću tvrditi, vječno krasiti hrvatsku povijest ronjenja na dah', nadovezao se Goran.

Podsjetimo samo da je Goran ove godine na Viru oborio rekord u ronjenju na dah od 23.01 minute i time ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, čime je pokazao svoje sposobnosti i opravdao status najboljeg ronioca na svijetu. Na pitanje gdje će ovoga puta obarati rekord, Goran je odgovorio da se još ne zna.

'Bit će mi iznimna čast što će uz tu brojku stajati kako moje, tako i ime naše zemlje, zauvijek', nadodao je Goran, čime je dao naslutiti da ovoga puta obaranje rekorda možda bude čak i izvan granica Lijepe Naše.

'Sretni smo što imamo ronioca Goranovih sposobnosti koji nas promovira u cijelom svijetu kao najbolje i trebamo to cijeniti. Rijetki su bili oni koji su njegov potencijal prepoznali na samom početku i pomogli mu u daljnjem napretku i razvitku', kazao je Drviš.

Osvrnuo se pritom i na gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

'Uistinu bih volio da je ovdje, kao i svaki put do sada, da mi čestita i stisne ruku', rekao je Goran.

'Stoga ovim putem zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Zagrebu za sve što su učinili za moj i razvitak ovog sporta', bile su riječi kojima je Goran završio konferenciju.