UČENIK S JAMAJKE

Blanka uči Bolta kako slaviti plešući

14.09.2009 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon što su oboje fenomenalne sezone zaokružili pobjedama na zatvaranju atletske sezone u Solunu, Blanka Vlašić i Usain Bolt počeli su usklađivati i druge navike

Serija Blankinih pokušaja rušenja svjetskog rekorda vremenski se podudaralo sa zagrijavanjem sprintera za utrku na 200 metara gdje je zvijezda bio nepobjedivi Bolt. Munjeviti Jamajčanin u sva tri je navrata prekinuo zagrijavanje i pogledao Blankine skokove, a nakon trećeg pokušaja reakcijom je pokazao da se zna veseliti i tuđim uspjesima. Blanki je nedostajalo malo, Bolt je samo uzdahnuo.

Uslijedio je Blankin pobjednički ples, a Bolt je tijekom svog karakteristično osebujnog performansa prije i nakon utrke odjednom počeo plesati kao Blanka. Nije loš, ali nakon instrukcija vitke Splićanke bio bi još bolji.

Kada su Blanki rekli da ima plesačku konkurenciju samo se nasmijala. Na službenoj stranici IAAF-a potiču da organizator nekog mitinga organizira ples dvoje velikih šampiona.

Ipak, naglasak je na Blankinim skokovima. Nikada nije došla bliže svjetskom rekordu nego u trećem pokušaju u Solunu.

'To je bilo to. Da se odrazila samo nekoliko centimetara prije, vjerojatno bi preskočila 210', rekao je nakon mitinga njezin trener Bojan Marinović, dok je ona sama već navikla na ista pitanja. Ostala je mirna.

'Ako ostanem zdrava, i to će se dogoditi. Nema smisla da si namećem pritisak, imam vremena.'

Sezona je gotova i Blanka je pokazala da je jedina atletičarka uz Jelenu Isinbajevu koja može nastupati tijekom cijele sezone i pobjeđivati u kontinuitetu. I tako već treću godinu u nizu. Do sljedeće.