ŠTETA NEPOPRAVLJIVA

Hrvatski boksački savez srami se nakon stravičnog incidenta!

Bionic
Reading

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak navečer nakon poraza na Europskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede, doživotno je suspendiran od strane Hrvatskog boksačkog saveza i nalazi se u pritvoru. Tim povodom oglasili su se i iz Hrvatskog boksačkog saveza

Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši sudca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksaèkog prvenstva za juniore u Zagrebu.

Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio Odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetna istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da ce institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog Olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17. do 26. listopada.