HODAJUĆA LEGENDA

Na klupu su doveli genijalca koji je izluđivao i Hrvatsku!

21.10.2014 u 12:02

Bionic
Reading

U francuskom rukometnom prvoligašu Chamberyju dogodila se promjena na klupi. Mjesto trenera privremeno je preuzela je igračka legenda ovoga sporta - Jackson Richardson (45)

Francuska je u svojoj povijesti imala velike igrače i sjajne generacije, a jednoj je bio predvodnik Jackson Richardson. Genijalac u ofenzivnom dijelu i prava napast u obrani. Svojim inteligentnim rješenjima izluđivao je suparničke igrače.

U karijeri je s klubovima osvojio sve što se moglo, a s reprezentacijom ima dva svjetska zlata (1995., 2001.), jedno srebro i čak tri bornce. Tu je i srebro s Olimpijskih igara (1992.).

Ova hodajuća legenda sada je postala trener Chamberyja koji je na šestoj poziciji u prvenstvu sa sedam bodova. Richardson je doveden kao privremena zamjena za Marija Cavallija.

Cavalli je u Chamberyju proveo 17 godina kao igrač, pomoćni i glavni trener, a da sačuva posao, nije mu pomoglo ni to što je prije par dana njegov klub svladao bogati i moćni PSG 33:32.

Inače, taj ogled je na nesportski način obilježio hrvatski reprezentativac Marko Kopljar koji je ugrizao za rame pivota Chamberyja Benjamina Gillea.

Richardson iz igračkih dana