OPROŠTAJ U SUZAMA

Bolan kraj teniske šampionke, cijela nacija žalosna!

30.09.2014 u 18:07

Bionic
Reading

Kineskinja Li Na oprostila se od svoje publike na glavnom terenu turnira u Pekingu, uz lijepe riječi kolegice, Nadalovo cvijeće i mnogo suza…

Slavna 32-godišnja tenisačica u karijeri je osvojila Roland Garros i ove godine Australian Open, no konstantni problemi s koljenom doveli su do toga da iznenada prekine karijeru, svjesna da se teško može potpuno oporaviti nakon posljednje operacije.

'Ludi u tenisu znaju da je moju karijeru obilježila ozljeda desnog koljena. Nakon četiri operacije i stotina injekcija koje sam primila da bih suzbila otekline i bol, tijelo me moli da ga prestanem mučiti,' priznala je šesta tenisačica svijeta i objasnila svoju odluku:

'Nekoliko tjedana nakon rehabilitacije, pokušala sam učiniti sve da se vratim na teren. No, ovaj je put bilo drukčije. Koliko god sam se pokušavala vratiti u formu, tijelo mi je govorilo da s 32 godine se više nikad neću moći natjecati na vrhunskom nivou. Sport je prejak da bih igrala, ako nisam potpuno spremna.'

U Pekingu u utorak Li Na se pojavila na glavnom terenu kako bi se oprostila od svoje publike. Ispraćena je ovacijama, uz riječi hvale kolegice Petre Kvitove, kao i predsjednice WTA Stacey Allaster. Pojavio se i Rafael Nadal kako bi joj poklonio cvijeće.

'Li Na, mi te volimo,' izvikivala je publika, a najbolja kineska tenisačica svih vremena nije mogla zadržati suze…