PONOSAN ŠKOT

Murray Britancima nakon prijetnji smrću: Ne žalim, ali…

23.09.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Andy Murray priznaje da je mogao na drukčiji način dati potporu osamostaljenju Škotske, no ne žali što je to napravio, unatoč bijesu među Britancima i prijetnjama smrću…

Slavni 27-godišnji tenisač rođen u Glasgowu nastupa cijelu karijeru pod zastavom Velike Britanije, a prošle je godine postao prvi britanski osvajač Wimbledona nakon više od 70 godina te je slavljen kao nacionalni heroj diljem zemlje.

No, referendum za osamostaljenje Škotske i njegova objava na Twitteru potpore neovisnosti uzburkala je strasti u Britaniji, posebno jer Murray živi u Londonu i dobiva beneficije od države zbog svojih sportskih uspjeha.

Škotska se na kraju nije odlučila odcijepiti, a Murrayja su zasuli uvredama pa čak i prijetnjama smrću zbog onog što je napisao. Ipak, tenisač ne žali zbog učinjenog i ostaje ponosan Škot.

'Ne žalim što sam dao svoje mišljenje. Mislim da bi svima to trebalo biti dopušteno. Što se načina tiče, ne bih to ponovio. Ali bio je to emocionalan dan za mnoge Škote i cijelu Veliku Britaniju. Bio je to veliki dan,' rekao je Andy Murray za BBC pa ipak priznao:

'Način na koji sam to napisao i poslao poruku nije u mom stilu i inače ne radim takve stvari.'