'ŽIVOT ĆE TI POSTATI PAKAO!'

Britanci bijesni na Murrayja: Ti bijedni licemjeru!

19.09.2014 u 17:02

Bionic
Reading

Nakon što je Andy Murray dao potporu neovisnosti Škotske uoči referenduma i tako se odrekao statusa britanskog teniskog junaka, doživio je silne uvrede putem društvenih mreža

Prošlogodišnji pobjednik Wimbledona, prvi pod britanskom zastavom nakon više od 70 godina, na Twitteru je javno obznanio svoju potporu škotskoj neovisnosti na dan izbora, što je izazvalo burne reakcije.

'Učinimo to!', poručio je svojim škotskim fanovima Andy Murray, no Škotska se na kraju ipak nije odlučila proglasiti neovisnost. Narod nije pokazao dovoljno volje na referendumu.

Tako je Murray ostao dio Britanije, ali sada više nije narodni heroj. Dapače, doživio je vrlo niske uvrede pa čak i prijetnje smrću putem društvenih mreža.

'Šteta što nisi ubijen kod Dunblanea, ti bijedni antibritanski licemjeru. Tvoj život će od sada biti mizeran,' zaprijetio mu je jedan korisnik Twittera, a policija je poručila da prati situaciju i da će privesti svakog tko putem društvenih mreža pređe mjeru i svojim prijetnjama prekrši zakon.