DAVIS CUP

Nizozemce protiv Hrvatske predvode Haase i Slijsing

02.09.2014 u 18:55

Bionic
Reading

Robin Haase i Igor Sijsling, 70. i 72. tenisač s aktualne pojedinačne ATP ljestvice, predvodit će reprezentaciju Nizozemske protiv Hrvatske u dvoboju za mjesto u Svjetskoj skupini Davis Cupa, koji će se od 13. do 15. rujna igrati u Amsterdamu

Uz njih dvojicu, nizozemski izbornik Jan Siemerink za ovaj je meč nominirao 140. tenisača svijeta Thiema de Bakkera i Jean-Juliena Rojera, 18. na ATP ljestvici igrača parova.

Hrvatski izbornik Željko Krajan Nizozemcima će suprotstaviti reprezentaciju u kojoj su Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Draganja i Franko Škugor. Naš najbolji tenisač Marin Čilić od potencijalnih suparnika nijednom nije izgubio, protiv Haasea vodi 3-0 u međusobnim dvobojima, protiv Sijslinga ima 4-0, a sa De Bakerrom nikada nije igrao. Borna Ćorić još nije imao priliku odmjeriti snage ni s jednim od nizozemskih reprezentativaca nominiranih za ovaj dvoboj.

Meč Nizozemske i Hrvatske igrat će se od 13. do 15. rujna u amsterdamskoj dvorani Ziggo Dome na zemljanoj podlozi. Pobjednik dvoboja će sljedeće godine biti u elitnom razredu Davis Cupa, među 16 najboljih svjetskih reprezentacija, dok će poraženi igrati u Prvoj skupini Euro-afričke zone.