DJEVOJKA BUDUĆNOSTI

Nova Martina Hingis: Tko će zaustaviti sjajnu Belindu

02.09.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Belinda Bencic nastupa za Švicarsku, slovačkog je porijekla i ima šest mjeseci više nego Martina Hingis kada je prvi puta pokorila New York. Belindina trenerica je majka od Martine Hingis a nekadašnja šampionka jedna od najvećih navijačica. Sinoć je ušla u četvrtfinale US Opena...

Belinda Bencic je ove sezone nakon serije juniorskih derbija s Anom Konjuh ušla u ozbiljne teniske seniorske vode i u New Yorku dočekala veliku potvrdu svoje neupitne klase. U trećem kolu je protiv Njemice Kerber upisala prvu pobjedu nad TOP 10 igračicom u karijeri, a odmah zatim i drugu... Za četvrtfinale je pala Jelena Janković i sada se novom švicarskom teniskom čudu više nitko ne usudi postavljati limite.

'Jelena je bila pod pritiskom jer je morala pobijediti. Ja sam mogla uživati. Ovo je ludo,' govori 17-godišnja Belinda nakon pobjede karijere koju je proslavila sa slavnom obitelji Hingis.

'Martina mi je prije meča da je ključ pobjede zadržati tempo u izmjenama. Da budem agresivna i stalno pazim na njezine bekend paralele. I upalilo je,' kaže djevojka koja se tijekom meča uglavnom smijala i veselila.

Najmlađa je četvrtfinalistica na US Openu još od 1997. i - Martine Hingis. U četvrtfinalu ju čeka još jedna nepostavljena igračica, Kineskinja Peng Shuai. U New York je Bencic došla kao 58. igračica svijeta (najmlađa je članica kluba TOP 100, druga najmlađa je naša Donna Vekić) ali samo je pitanje vremena kada će se uključiti u borbu za sam vrh. Novo švicarsko tenisko čudo...

Upoznajte Belindu Bencic