US OPEN

Čilić nakon predaje prošao; Dodig nakon predaje ispao

27.08.2014 u 20:54

Bionic
Reading

Marin Čilić je uspješno prošao 1. kolo posljednjeg Grand Slam turnira US Open u New Yorku, dok je Ivan Dodig predao Španjolcu Felicianu Lopezu nakon velike borbe

Zapravo su oba dvoboja hrvatskih igrača završila predajom, jer je Cipranin Marcos Baghdatis predao Čiliću kod rezultata 6:3, 3:1 za najboljeg hrvatskog igrača.

'Hrvatski zet' Baghdatis, koji je oženio našu bivšu igračicu Karolinu Šprem, očito je bio dobar izbor za Čilićev prvi meč na US Openu, bio je to njihov šesti dvoboj i peta pobjeda Čilića. U 2. kolu Čilić, koji je 14. nositelj, ide na boljega iz dvoboja Ukrajinca Ilje Marčenka i Švicarca Marca Chiudinellija.

Pravu dramu proživljavao je Ivan Dodig koji je propustio priliku u četiri seta pobijediti Španjolca Lopeza, a u petom je predao zbog bolova kod rezultata 6:1, 5:7, 6:2, 4:6, 1:1. Dodig je uvjerljivo dobio prvi i treći set, a u četvrtom je imao vodstvo od 4:2, da bi potom izgubio četiri gema zaredom i predao nakon 170 minuta velike borbe s protivnikom i bolovima.

Dodig je od čak 15 prilika za break iskoristio svega pet, dobio je 12 poena više i napravio 27 neprisiljenih pogrešaka manje od Španjolca. Protiv Lopeza, 21. igrača svijeta, Dodig sada u međusobnim dvobojima ima omjer 2-2.