USPJEŠAN U PARU

Ljubičić ušao u četvrtfinale US opena

06.09.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Iako je u prvom kolu pojedinačnog dijela turnira poražen od Novaka Đokovića, Ivan Ljubičić i dalje nastupa na terenima Flushing Meadowsa. U paru s Francuzom Michaelom Llodrom došao je do četvrtine finala u parovima

Llodra je u karijeri osvojio tri grand slam naslova u konkurenciji parova, a on i Ivan u trećem su kolu bili bolji od Chele i Cuevasa rezultatom 7:5, 2:6, 6:3. Europskom paru trebao je jedan sat i 48 minuta da izbori treću pobjedu i uđe u drugi tjedan natjecanja. U četvrtini finala će ih vjerojatno čekati treći nositelji Bhupathi i Knowles pred kojima je dvoboj trećeg kola protiv Lua i Sele.

Ljubičić ima naviku igranja parova na najvećim turnirima, ovo mu je bila 14. pobjeda u 19 grand slamu u karijeri. Ujedno je dostigao svoj najbolji rezultat života, jedini preostali četvrtfinale igrao je 2003. također u New Yorku. Zanimljivo je da je Llodra igrao finala u Melbourneu, Parizu i Londonu, poželimo mu da idućeg vikenda kompletira svoju impresivnu listu.

Na isti teren bi kasno večeras trebao izaći i Marin Čilić koji će se za osminu finala pojedinačnog djela turnira boriti protiv 108. igrača svijeta, Uzbekistanca Daniela Istomina.