NAPORNI MJESEC

Blanka: Malo odmora i spremna sam za Zürich

27.08.2009 u 17:18

Bionic
Reading

Aktualna svjetska prvakinja u skoku u vis, naša Blanka Vlašić, otišla je u Zürich par dana pred početak natjecanja na tamošnjem slavnom atletskom mitingu. Razlog je potreba za odmorom i 'punjenjem baterija'

Najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić, koja je na nedavnom Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu obranila naslov svjetske prvakinje u ženskom skoku u vis, izjavila je danas da je sada koncentrirana na natjecanje na mitingu Zlatne lige što će se održati u petak navečer u Zürichu.

'Mada sam pokušala izbjeći veliku pompu oko mog novog svjetskog zlata, osjećam da su me istrošile sve te emocije. Dobro je da sam u Zürich otputovala ranije, tako da će mi to biti prilika da se osamim, odmorim i koncentriram na natjecanje', rekla je danas Blanka u svom blogu.

U Blankinom blogu se još navodi da je ona odmah po dolasku izvela na stadionu (u Zürichu) ogledni trening s djecom, a danas joj je liječnik vadio šavove što ih je nosila nakon ozljede glave u hotelu koju je zaradila zagrijavajući se uoči kvalifikacijskog natjecanja na nedavnom SP u Berlinu.

Također se dodaje da su za natjecanje u Zürichu u ženskom skoku u vis prijavljene sve najbolje skakačice te da će to biti repriza nedavnog berlinskog finala Svjetskog prvenstva. Prijavljene su Ruskinja Anja Čičerova, Njemica Ariane Fridrich, Talijanka Di Martino, Španjolka Beitia Ruth i Amerikanka Chaunte Howard.

Blanka je na oprezu i ne misli da će u petak navečer u Zürichu biti lako jer će neke konkurentice željeti 'poravnati račune' i pobijediti novu-staru svjetsku prvakinju, navodi se na Blankinom blogu uoči mitinga u Zürichu.