RAFA NA ZEMLJI...

Ivan Dodig ispao od najtežeg mogućeg protivnika

24.04.2014 u 22:30

Bionic
Reading

Ivan Dodig nije uspio doći do iznenađenja u trećem kolu ATP turnira u Barceloni. Prvi igrač svijeta Rafael Nadal slavio je za 84 minute s dva puta po 6-3 isprativši tako Dodiga iz turnira

Prije tri godine u Montrealu Dodig je kreirao veliko iznenađenje svladavši Nadala u vrlo tijesnom dvoboju s 1-6, 7-6, 7-6, no u Barceloni je bila drugačija priča što i nije čudno jer se ipak igralo na omiljenoj Nadalovoj podlozi.

Ishod je bio sličan njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju na zemljanoj podlozi koji je također odigran u Barceloni i to prije tri godine u polufinalu kada je Nadal bio bolji sa 6-3, 6-2. U ovom susretu Dodig je uspio uhvatiti gem više.

U prvom setu Dodig je bio ravnopravan do 3-3 kada je vratio izgubljeni servis i vratio se u set, međutim vrlo brzo Nadal niže tri gema, koristi prvu set loptu i uzima set sa 6-3.


Obojica igrača u drugom setu čvrsto su držala svoje servise osim Dodiga u četvrtom gemu. Bila je to jedina kriza igrača na početnom udarcu u tom setu, Nadal je stigao do 0-40 i takvu priliku nije propustio. Nakon što je napravio break, Dodigu nije pružio šansu za oporavak i riješio je meč u svoju korist.

Hrvatski tenisač spasio je četiri od osam break lopti dok je jedinu svoju realizirao. Nadal je bio znatno opasniji i na servisu i na reternu te je upisao očekivanu pobjedu.

U četvrtfinalu ga očekuje dvoboj protiv šestog nositelja Nicolasa Almagra.

ATP Barcelona, treće kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Ivan Dodig (Hrvatska) 6-3, 6-3