NHL LIGA

Branitelj naslova blizu eliminacije u doigravanju

20.04.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Branitelj naslova najjače hokejske lige svijeta, Chicago Blackhawks, nalazi se na pola puta od eliminacije već u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije...

U drugoj gostujućoj utakmici protiv St. Louis Bluesa Chicago je pretrpio novi šokantan poraz u produžetku, iako je u posljednju minutu regularnog perioda ušao s pogotkom prednosti. Štoviše, sve je bilo spremno za veliki preokret i još veću pobjedu Chicaga koji bi njom poravnao rezultat u seriji na 1-1, ali onda se ukazao Brent Seabrook. On je, nakon što je Chicago u posljednjim minutama druge i prvim minutama treće trećine okrenuo 0-2 u vodstvo 3-2, zaradio pet minuta isključenja, što je Vladimir Tarasenko iskoristio 6.4 sekunde prije kraja za poravnanje i odlazak u produžetak!


Bio je to šok od kojeg se gosti nisu oporavili, a konačan udarac prvacima nakon pet minuta igre u produžetku zadao je Barret Jackman. Na gotovo identičan su način Blackhawksi izgubili i prvi susret, kada je Jaden Schwartz zabio minutu i 45 sekundi prije kraja za produžetak, a onda je Alexander Steen pogodio nakon 26 sekundi produžetka za pobjedu St. Louisa.

Iduća utakmica na rasporedu je već u ponedjeljak, a za taj bi susret spomenuti Seabrook mogao biti suspendiran. Odluka disciplinske komisije NHL lige očekuje se tijekom nedjelje.

Pobjedu nakon produžetka upisao je i Columbus, koji je s 4-3 slavio u gostima kod Pittsburgh Penguinsa. Matt Calvert zabio je nakon minute i 10 sekundi igre u drugom produžetku, Čime je Columbusu priskrbio prvu pobjedu u doigravanju u klupskoj povijesti. Gosti su do iste stigli nakon što su poslije prvih 20 minuta zaostajali 3-1, no potom je vratar Sergej Bobrovskij zaključao svoja vrata i s 39 obrana uništio Penguinse.

Treća utakmica između ove dvije momčadi igra se u ponedjeljak u Columbusu.

Druga momčad koja je uspjela u prve dvije utakmice obraniti prednost domaćeg leda je Colorado Avalanche, koji je u Denveru s 4-2 bio bolji od Minnesote Wild. Gosti nisu uspjeli zadržati tinejdžera Nathana MacKinnona, koji je upisao pogodak i tri asistencije, baš kao i Paul Stastny. Dvostruki strijelac za Colorado bio je Gabriel Landeskog, dok je 30 obrana upisao Semjon Varlamov.

Treća utakmica serije igra se u ponedjeljak u Minnesoti.

NHL doigravanje, druge utakmice:

Istok

Pittsburg Penguins – Columbus 3-4, 2 produžetka

Rezultat u seriji je izjednačen na 1-1

Zapad

St. Louis – Chicago 4-3, produžetak

St. Louis vodi u seriji s 2-0

Colorado – Minnesota 4-2

Colorado vodi u seriji s 2-0