BEZ HRVATA U TREĆEM KOLU

Nakon Čilića ispali Karlović i Ljubičić

19.08.2009 u 19:27

Bionic
Reading

Hrvatska je ostala bez predstavnika na ATP turniru u Cincinnatiju. Nakon Marina Čilića od turnira su se u drugom kolu oprostili Ivo Karlović te Ivan Ljubičić

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u treće kolo ATP turnira Cincinnatiju, nakon što je u 2. kolu poražen od Francuza Paul-Henrija Mathieua sa 6:7 (9), 4:6.

U meču koji je trajao sat i 37 minuta Karlović je zabio 23 asa, ali ni to mu nije bilo dovoljno za pobjedu. Tijekom susreta bile su samo dvije prilike za 'break', svaki je imao po jednu. Karlović svoju u prvom setu nije iskoristio, a Mathieu je svoju šansu u drugom setu pretvorio u 'break', što mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i sada je omjer poravnat.

Nešto prije Karlovića od turnira se je oprostio i Ivan Ljubičić, koji je poražen od četvrtog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6:7 (5), 4:6. U meču koji je trajao sat i 40 minuta bilo je malo prilika za 'break', a Ljubičić je imao samo jednu i to u drugom setu, ali je nije iskoristio.

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj, a Đoković vodi sa 3-1 u pobjedama.

Inače, od turnira se je ranije oprostio i Marin Čilić, pa Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji turnira u Cincinnatiju.