SREBRO KAO SUDBINA

Emotivni istupi Ivice i Janice nakon nove olimpijske medalje

14.02.2014 u 15:54

  • +18

ZOI 2014. Soči - Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u superkombinaciji

Izvor: Reuters / Autor: Ruben Sprich

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je u Sočiju osvojio svoju četvrtu olimpijsku medalju. Četvrto srebro nakon sjajno odrađenog spusta i dobro odrađenog slaloma. Prvo je bio razočaran, ali ubrzo se vratio prepoznatljivi osmijeh na lice pobjednika

Bila je ovo najveća Ivičina prilika za olimpijsko zlato i Ivica to zna.

'Spust mi je bio jedan od najboljih u životu, ali u slalomu se nisam osjećao dobro. Tata kaže da sam bio u grču do zadnjeg prijelaza, ali obzirom na sezonu koja je iza mene ovo srebro jevelika, velika, nagrada,' kaže za HTV hrvatski heroj i dodaje.

'U cilju sam bio razočaran, jer ovo je bila velika prilika za zlato, ali zadovoljan sam. Gledam malo proteklih osam godina i svoju konstantu... Mnogi su se promijenili na podijima, ali ja sam još uvijek tu,' ponosno ističe Ivica i završava.

'Pa majku mu, ovo mi je treće (četvrto, teško mu je više i pobrojati uspjehe, op.a.) srebro za redom. nevjerojatno...'

IVICA O ZOI 2018
Zdravstveno stanje u posljednje tri godine to čini jako teško izvedivim.
Janica Kostelić je bila oduševljena uspjehom svog brata. I ona se svojedobno borila za olimpijske medalje. Ipak su ovo desete u obitelji Kostelić, i to tako da je Janica osvajala zlata a Ivica srebra

'Treba se podijeliti u familiji. Deseta obiteljska medalja, nisam sigurna, ali vjerujem da nema baš puno takvih obitelji', kazala je Janica Kostelić za HTV nakon što je brat Ivica osvojio novu medalju.

Ivica je bio odličan u spustu.

'Da, s obzirom na ovosezonsku formu Ivice u slalomu znali smo da će spust biti ključ. U slalomu je ovog puta bio u malim problemima, no zato je spust zaista odlično odvozio. Znam da su svi u Hrvatskoj očekivali zlato, ali kod nas toga nema'


Tata Ante je rekao kako je Ivica slalom vozio u grču.

'Bio je jako nervozan u svakom slučaju, jer je imao očekivanja. No osvojiti srebrno na Olimpijskim igrama nije jednostavno. Bila sam nervozna, ali vjerojatno manje nego tata i Ivica jer sam i sama bila u takvoj situaciji tako da potpuno razumijem što su tata i Ivica prolazili'.

Malo zatim Ivica se vratio pred kamere, sa svježim dojmovima.

'Najljepše je kad vidiš zadovoljna lica u svojoj obitelji. S njima dijeliš sve slatko i gorko, a ove sezone nije bilo lako. Ovo je daleko najslađe,' sada već s raskošnim osmijehom rekao je Ivica i odgovorio na pitanje o idućim Igrama za četiri godine.

'Mislim da je to teško. Zdravstveno stanje u posljednje tri godine to čini jako teško izvedivim. Unatoč svim lijekovima i danas sam osjetio koljeno nakon spusta, i tako je već godinama. To uopće nije zabavno, iako bih se ja volio još skijati,' završava Ivica.