Erste Plava liga

Najznačajnije dječje sportsko natjecanje u Hrvatskoj

10.04.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatski atletski savez u suradnji s generalnim sponzorom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskim fondovima na današnjoj je konferenciji za medije predstavio ambiciozan projekt jedinstvenog atletskog natjecanja za osnovnoškolce

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige za učenike od 3. do 6. razreda održat će se tijekom svibnja i lipnja u Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu, a predviđa se kako će na njima nastupiti oko 5.000 mladih natjecateljki i natjecatelja, koji će se natjecati za titulu najboljeg u čak 30 disciplina. Veliko finale na kojemu će nastupiti 480 najboljih natjecatelja održat će se 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru Hanžekovićeva memorijala, najvećeg hrvatskog atletskog mitinga.

Dječje atletsko natjecanje Erste Plava liga

Na predstavljanju projekta okupljenima su se obratili Siniša Ergotić, Ivana Brkljačić, Milan Bandić, predstavnik Erste banke Tomislav Vuić te ambasadori Erste Plave lige, naši proslavljeni atletičari Blanka Vlašić, Sandra Perković i Ivan Horvat.

Milan Bandić i Sandra Perković

'Veliko je zadovoljstvo biti dio sporta koji može okupiti nekoliko tisuća sudionika u sličnom projektu, poglavito mladih. Osnovna ideja je mladima ukazati na korist zdravog načina života i bavljenja sportom. Ako dio sudionika otkrije atletiku kao svoj sport, uspjeh će biti još veći', naglasio je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Veliko finale na kojemu će nastupiti 480 najboljih natjecatelja održat će se 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru Hanžekovićeva memorijala

'Hanžekovićev memorijal je atletski miting svjetskog značaja, ali njegova prvenstvena uloga je promocija hrvatske atletike. Jedan od važnijih ciljeva koji smo odredili je razvoj atletske Lige kao temelj razvoja hrvatske atletike te sporta općenito. Okupit ćemo preko 5.000 natjecatelja, a njih 480 imat će priliku nastupiti među najboljima 3. rujna na 63. Hanžekovićevom memorijalu', izjavila je Ivana Brkljačić, direktorica Hanžekovićeva memorijala.

'Izuzetno nam je drago što možemo pružiti potporu ovoj inicijativi zbog dvije stvari u koje vjerujemo. Prvo, djeca zaista jesu naša budućnost i drugo, atletika zaista jest kraljica sportova. U današnjim vremenima zbog objektivnih okolnosti svima je teže izdvajati sredstva za sponzorske namjene. Međutim, mi smo odlučili podržati ovaj projekt uvjereni u njegov veliki potencijal i širu društvenu ulogu. Sigurni smo da će on u potpunosti i s uspjehom zaživjeti', istaknuo je Tomislav Vuić, zamjenik predsjednika Uprave Erste banke.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić srdačno se pozdravio sa zlatnom olimpijkom Sandrom Perković i kratko je rekao:
'Zagreb je grad sporta, ja sam ljubitelj sporta i podržavam svaki sportski projekt kada su djeca u pitanju. Kao stariji čovjek svako jutro trčim deset kilometara i naravno da mi je želja da se djeca što više bave sportom, da se maknu s ulice', kazao je Bandić dodavši:

'Iz ovakvih projekata dobit ćemo nove Blanke i Sandre!'

U videoprilogu tportala možete čuti razmišljanja Siniše Ergotića i Sandre Perković o ovom natjecanju, rekli su nam nekoliko riječi i o svojim počecima u sportu te kako su završili u atletici, a dotakli su se i problema koja imaju današnja djeca. Cijeli videosažetak pogledajte OVDJE