NHL LIGA

Bez ozlijeđenog Crosbyja stala velika serija Penguinsa

03.04.2013 u 09:07

Bionic
Reading

Velika serija hokejaša Pittsburgha u NHL ligi došla je kraju. Bez ozlijeđene zvijezde Sidneyja Crosbyja Penguinsi su u svome Consol Energy Centeru poraženi od Buffala s 4:1...

Posljednji je put Pittsburgh izgubio 28. veljače od Caroline i otada je ubilježio 15 pobjeda zaredom. Lovio je rekord lige od 17 uzastopnih trijumfa koji je u sezoni 1992/93 postavila tadašnja generacija Penguinsa predvođena Marijem Lemieuxom. Današnji su 'pingvini' ostali, međutim, na 15 pobjeda u nizu, a nije im pomogao ni premijerni pogodak Jaromea Iginle koji je prošli tjedan došao iz Calgaryja. Za Buffalo je dvostruki strijelac bio Kevin Porter, a po jedan su gol zabili Steve Ott i Cody Hodgson.

Boston je u TD Gardenu pobijedio Ottawu s 3:2 u utakmicu u kojoj je upućeno čak 97 udaraca. Bruinsi su pritom 50 puta pucali na vrata Antona Hudobina, a strijelci su bili David Krejči, Tyler Seguin i Nathan Horton. Za Senatorse su pogodili Colin Greening i Andre Benoit. Boston je drugom pobjedom zaredom došao na samo bod zaostatka za Montrealom u Sjeveroistočnoj diviziji.

Čeh Jiri Tlusty zabio je tri gola za Carolinu, ali njegovoj momčadi to nije pomoglo protiv Washingtona koji je slavio s 5:3. Bio je to prvi poraz Hurricanesa u situaciji kad je jedan igrač postigao hat-trick još od preseljenja iz Hartforda 1997. godine. Washington je u utorak imao raspoloženu trojku koja mu je osigurala pobjedu: Aleksandr Ovečkin i Mike Green su postigli po dva gola, a Nicklas Bäckström je izjednačio rekord karijere s četiri asistencije.

Phoenix je pred svojim navijačima pobijedio aktualnog prvaka Los Angeles s 3:1, uz dva pogotka Keitha Yandlea i 39 obrana Jasona LaBarbere. Coyotesi su tek na 12. mjestu na Zapadu, ali s obzirom na zgusnuto stanje na ljestvici, još se uvijek nadaju da mogu uhvatiti doigravanje.

NHL liga, utorak:
NY Islanders - Winnipeg 5-2
Pittsburgh - Buffalo 1-4
Carolina - Washington 3-5
Boston - Ottawa 3-2
Tampa Bay - Florida 2-3, penali
Nashville - Colorado 3-1
Phoenix - Los Angeles 3-1