POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO

Može li Hrvatska bez Balića do medalje u Španjolskoj

10.01.2013 u 10:06

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši odradili su pripreme za predstojeće svjetsko prvenstvo koje se od 11. do 27. siječnja igra u Španjolskoj. Izbornik Goluža zajedno s igračima optimistično očekuju prvenstvo, a očekivanja su, kao i uvijek, velika

Pripreme su odrađene, prašina oko nepozivanja Ivana Balića na svjetsko prvenstvo u rukometu se polako stišava, a pomlađeni sastav Hrvatske s velikim entuzijazmom iščekuje početak prvenstva u Španjolskoj.

'Pripreme su bile kratke, ali učinkovite. Atmosfera je dobra, nema ozljeda. Idemo utakmicu po utakmicu i tako ćemo loviti formu. Bit će teško, ali se nadamo kako ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima. Očekivanja su velika, kao i uvijek. Navikli smo navijače na vrhunske rezultate i nitko ne bi bio sretniji od nas da i iz Španjolske donesemo medalju. Iako, treba spomenuti da je ovo već treće veliko natjecanje u samo godinu dana, a mi smo jedina momčad koja se s oba prethodna vratila s medaljom. Da bismo uzeli i treću, moramo biti prava klapa, ali i imati pravi pristup i dozu sreće', kazao je izbornik Slavko Goluža.


Na predstojećem prvenstvu puno se očekuje od Igora Vorija, ali i Blaženka Lackovića koji se još bori s posljedicama ozljede prsta.

I dok se izbornik, ali i igrači nadaju nekoj od medalja ugledni rukometni portal Handball Planet Hrvatsku ne vidi u borbi za medalje. Oni smatraju kako će izabranici Slavka Goluže razigravati za mjesta od petog do osmog, a predviđaju kako će zlato uzeti domaćini.

'Kauboji' su smješteni u madridsku skupinu D gdje će igrati s domaćinima Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom, a prvu utakmicu će Golužini izabranici imati u subotu, 12. siječnja protiv slabašne Australije.