SPEKTAKL

Evo gdje možete gledati uživo Cro Cop vs Suzukawa

28.12.2012 u 08:20

Bionic
Reading

Mirko 'Cro Cop' Filipović će nakon više od godinu dana ponovno navući MMA rukavice. Protivnik na Staru Godinu, na tradicionalnoj tokijskoj priredbi Inoki Bom-ba-ye, mu je japanski hrvač Shinichi Suzukawa. Prijenos uživo čitave priredbe uključujući i Filipovićev dvoboj možete pogledati na Fight Channelu (kanal 25 na MAXtv-u), 31. prosinca s početkom u 8 sati ujutro po hrvatskom vremenu

Nakon godine dana izbivanja iz slobodne borbe i povratka u kick boks ringove, Cro Cop se vraća protiv relativno nepoznatog protivnika, bivšeg sumo hrvača, a u posljednje vrijeme 'kečera', Shinichija Suzukawe. Japancu će to biti MMA debi, a Filipoviću čak 41. meč u profesionalnoj karijeri slobodnim stilom. S obzirom na prednost u iskustvu i kvaliteti realno je očekivati Mirkovu pobjedu koja bi poslužila kao sjajan uvod za 2013. i nastavak pobjedničkog niza iz godine na izmaku.

Cro Cop je, naime, u 2012. već ubilježio tri pobjede bez poraza, a četvrto slavlje bi mu zaokružilo prilično uspješne nastupe i povratak u kick boks. Ovako često hrvatski borac nije nastupao još od 2006. kada je i ubilježio najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri - osvajanje Prideovog Grand Prixa. Od ostalih zanimljivih podataka valja istaknuti da je zadnji Mirkov 'japanski MMA meč' bio onaj protiv Hong Man Choija, točno prije četiri godine na tradicionalnoj Dynamite priredbi u legendarnog Saitami.

Četiri mjeseca ranije, Mirko se sučelio i s Alisterom Overeemom na Dreamu 6, no dvoboj je završio bez pobjednika nakon serije ilegalnih udaraca u genitalije koje je uputio nizozemski borac.

Pobjedom protiv Suzukawe, Cro Cop ima priliku isprati neugodan okus čak tri poraza u nizu koje je skupio u UFC-u, što ga je i koštalo ugovora s najjačom svjetskom MMA promocijom. Iako je Suzukawa relativno nepoznat borac, njegova kurpulentna građa i velika masa pozivaju na oprez i ozbiljnost.

Svaki Cro Copov nastup izaziva ogromno zanimanje javnosti pa će i ovaj na Staru Godinu biti borilačka poslastica koja će zaokružiti 2012. Izravan prijenos iz Tokija pogledajte na Fight Channelu((kanal 25 na MAXtv-u) s početkom u 08:00h ujutro. Očekuje se da bi Filipovićev dvoboj trebao početi u 10.30h.


Inoki Bom ba ye
Kazujuki Fujita vs. Naoya Ogawa
Atsushi Sawda i Hidkei Suzuki vs. Ray Sefo i Hiomi Amada
Mirko Filipović vs. Shinichi Suzukawa
Satoshi Ishi vs. Tim Sylvia
Minowaman vs Bor Bratovž
Yusuke Kawaguchi vs. Rolles Gracie
Kendo Kashin i Shogun Okamoto vs. Bob Sapp i Erik Hammer
Masayoski Kakutani vs. Prince Ali
Masked Genome Jr. Vs. Kouhaku Kamen
Akira Joh vs. Kotaro Nasu