5:0 U GOSTIMA

'Medvjedi' se s osmijehom i bodovima vraćaju iz Innsbrucka

20.10.2012 u 09:39

Bionic
Reading

U 13. kolu Ebela zagrebački Medveščak je bez problema ostvario gostujuću pobjedu u Inssbrucku i preuzeo treću poziciju na ljestvici

Zagrebački Medveščak ostvario je i sedmu pobjedu u sezoni u Ebel ligi. Gostujućom pobjedom nad Innsbruckom u 13. kolu od 5:0 zagrebački 'medvjedi' ostvarili su plan i s nova dva boda preuzeli treću poziciju na ljestvici Austrijske lige.

Iako je Innsbruck 'fenjeraš' i od starta sezone ima epitet najslabije momčadi u ligi, 'medvjedima' je očito gostovanje u Dornbirnu prije tjedan dana bilo prava škola da se nikoga u tako izjednačenom natjecanju ne smije podcijeniti. Tada su se, protiv novog kluba Johna Hecimovica, izvukli u produžetku i s dva boda vratili u Zagreb. U Innsbrucku si nisu dopustili slabu realizaciju i opuštanje, te je uvjerljiva pobjeda, bez paka u mreži Michaela Ouzasa, dodatna doza samopouzdanja toliko potrebna pred nastavak teške i neizvjesne lige.

Dva gola u najnovijoj pobjedi postizali su Fraiser i Brine, a jedan Greentree. Statistički gledano, hokejaši zagrebačke momčadi u potpunosti su nadvisili suparnika; prema domaćem golmanu uputili su čak 42 udarca, dok je prema Ouzasu letjelo gotovo duplo manje pakova, 26.

Iduću utakmicu Medveščak igra u utorak, na svom ledu će ugostiti mađarsku Albu.