SPEKTAKL U JAPANU

Cro Cop preko Blakea traži finale K-1 Grand Prixa

09.10.2012 u 13:45

Bionic
Reading

U nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu Mirko Filipović protiv Amerikanca Randyja Blakea tražit će put na četvrtu završnicu K-1 Grand Prixa u karijeri

Protivnik na Final 16, ISKA-in prvak 'Boom Boom' Blake neporažen je u karijeri (24-0, 16 KO), ali nije se borio protiv vrhunske konkurencije. Plasman u Tokio izborio je pobjedom sudačkom odlukom nad Deweyom Cooperom na američkom Grand Prixu u Los Angelesu u rujnu.

Cro Cop je u ovom meču favorit, a da je njegov ugled u Japanu i dalje velik govori i nastup u glavnoj borbi večeri. Filipović u okršaj s Amerikancem ulazi nakon dvije povratničke pobjede - nad Rayom Sefom u Zagrebu i Španjolcem Lorenom Javierom Jorgeom u Madridu.

Na priredbi je ukupno 13 borbi - pet superborbi i osam eliminacijskih.

Eliminacijske borbe otvaraju Raul Catinas i Australac Ben Edwards. Rumunj je u posljednjem nastupu pobijedio Domagoja Ostojića prekidom u prvoj rundi. 27-ogodišnji Australac nije nastupao od ožujka kada je u Canberri izgubio odlukom od Rica Verhoevena, a u karijeri je pobjeđivao Paula Slowinskog i Mighty Moa.

46-ogodišnji višestruki prvak svijeta Rick Roufus ipak je u posljednji tren upao na turnir umjesto Arnolda Oborotova i za plasman na završnicu borit će se sa sunarodnjakom i najperspektivnijim američkim borcem Jarrellom Millerom.

Najjači par osmine finala čine Hesdy Gerges i Sergej Laschenko. Egipćanin je bivši It's Showtimeov prvak, a u ovaj meč ulazi s nadom da će prekinuti niz od tri uzastopna poraza (Ghita i dva puta Verhoeven). Ukrajinac je u svom zadnjem nastupu pobijedio upravo Verhoevena i prvi je favorit za osvajanje Grand Prixa.

Još jedan od boraca koji visoko kotira je Ismael Londt. Surinamac je nedavno osvojio Superkombatov naslov protiv Freddyja Kemaya, a put do finala tražit će preko Indijca Singha Jaideepa, koji je 2010. nokautirao Sergeja Kharitonova u prvoj rundi.

Kad bi se gledalo samo ime Paul Slowinski bio bi među favoritima za osvajanje naslova. No, 32-ogodišnji australsko-poljski borac posljednjih se godina borio samo "Down under" i pitanje je kako će se nositi s nadolazećim Rumunjem Catalinom Morosanuom.

U uvodnom programu moći ćemo vidjeti rumunjsko-nigerijskog borca Benjamina Adegbuyija, koji je nedavno pobijedio Mladena Brestovca, protiv Iranca Jafara Ahmadija. Pavel Zhuravlev borit će se s Brazilcem Saulom Cavalarijem, a Arnold Oborotov koji je degradiran s turnira u superborbu suočit će se s Amerikancem Jamesom Wilsonom.

Prijenos K-1 Final 16 iz Tokija pogledajte uživo na Fight Channelu u nedjelju 14. listopada s početkom u 9:30.