NAGRADA ESPN-A

Najbolji borac svijeta je boksač, a ne netko iz MMA

13.07.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Godišnja sportska nagrada ESPN-a za najboljeg borca ni ovog puta nije otišla u ruke MMA borca s obzirom na to da je titulom po treći put u karijeri nagrađen Floyd Mayweather jr.

ESPN je 2007. godine mnogo napravio za MMA jednim svojim malim potezom nakon što je u sklopu podjele svojih godišnjih nagrada ESPY nagradu boksač godine preimenovao u borac godine, što je omogućilo i MMA borcima da također konkuriraju za osvajanje prestižne titule.

No, do danas još nijedan MMA borac nije ju uspio osvojiti, a ništa se nije promijenilo ni na ovogodišnjoj dodjeli s obzirom na to da je borcem godine po treći put u karijeri proglašen Floyd Mayweather jr, koji trenutno u zatvoru odrađuje kazne zbog fizičkog napada.

Ove godine kandidati za nagradu borac godine iz svijeta MMA bili su Anderson Silva i Jon Jones.

Silvi i Jonesu ovo nije prvi put da su bili nominirani za nagradu, a tijekom prethodnih godina u konkurenciji su se još iz MMA svijeta našli Georges St-Pierre, Lyoto Machida, Quinton 'Rampage' Jackson i Randy Couture.

Mayweather se stoga ove godine uspio izjednačiti sa svojim najvećim rivalom Mannyjem Pacquiaom, koji je također tri puta tijekom karijere proglašavam najboljim borcem na svijetu od strane ESPN-a.