STRAŠNI SLOVENAC

Pogledajte kako je Super Anže 'zasvirao' Blues

02.05.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Anže Kopitar zabio je dva gola St. Louisu u prvoj trećini drugog međusobnog dvoboja Kingsa i Bluesa, te još jednom pokazao o kako se talentiranom hokejašu radi. Posebno je facsinantan bio gol s igračem manje

Los Angeles Kingsi i dalje ostvaruju čudesne rezultate u doigravanju NHL lige. S dva gostovanja kod St. Louis Bluesa, a riječ je o konferencijskom polufinalu, Kingsi se kući vraćaju s dvije pobjede, što znači da su na pola puta do ukupne pobjede.

U utakmici odigranoj s ponedjeljka na utorak briljirao je slovenski internacionalac Anže Kopitar, hokejaš koji je svake sezone sve bolji i bolji, i ovog trenutka je sigurno među 10 najboljih igrača kojima još uvijek traje sezona.

U pobjedi Kingsa 5:2 nad Bluesom, ključna je bila prva trećina u kojoj su gosti iz LA-a poveli sa 4:0. Dva pogotka pritom je zabio upravo Kopitar, a prvi gol, koji je zabio s igračem manje, pravo je malo remek djelo fantastičnog Slovenca. Zbilo se to u 15. minuti utakmice i taj gol svakako valja pogledati. Drugi pogodak Kopitar je zabio 17 sekundi prije kraja prve trećine.

Serija se sad seli u Los Angeles, a s obzirom na to kako Kingsi dobro 'sviraju' Blues, bilo bi pravo malo čudo da u konačnici vidimo veliki preokret i prolazak St. Louisa u finale. Ovo je tek treći put u povijesti franšize Kingsa da se momčad s gostovanja u doigravanju vraća kući sa 2:0, a zanimljivo je da su to isto napravili i prošlogodišnjim finalistima Vancouver Canuksima u prvom krugu ovogodišnjeg play offa.