NOVI NEMIRI

Pakao u Bahreinu prijeti Formuli 1

04.04.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Problemi za Formulu 1, jer se u Bahreinu događaju novi nemiri pa je utrka u toj zemlji ponovno pred otkazivanjem. Kako sada stvari stoje, najbrži bolidi današnjice propustit će gostovanje u Perzijskom zaljevu

VN Bahreina je četvrta utrka u kalendaru i trebala bi se održati 22. Travnja. No zbog nove eskalacije nasilja i nemira velika je mogućnost da utrka kao i lani bude otkazana pošto je situacija na ulicama sve lošija.

Prošlog vikenda je ubijen iz vatrenog oružja i jedan 22-godišnjak kojem je jedini grijeh bio što je nerede snimao kamerom, a vlada je odbila preuzeti odgovornost za smrt.

Iza rešetaka uz desetke prosvjednika za ljudska prava našao se je i Nabeel Rajab, predsjednik Bahreinskog ureda za ljudska prava. On je najavio kako će utrku Formule 1 iskoristiti da skrene pažnju svjetske javnosti na situaciju u zemlji, a pojavljuju se i plakati koji pozivaju na bojkot 'oktanskog cirkusa'.

Prvi čovjek Bernie Ecclestone i dalje zatvara oči i smatra kako će se utrka održati, a za cijelu situaciju okrivio je medije, koji prema njemu senzacionalistički pišu o neredima.