UZVRATI POLUFINALA

Vrhunac hrvatskog ragbijaškog prvenstva

03.04.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Napetost i iščekivanje uoči početka uzvratnih utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske u ragbiju doživljava svoj vrhunac. Domaćini prvih utakmica Makarska rivijera i Mladost ostvarili su prednost na svojim terenima koju će nastojati obraniti u gostima kod Zagreba i Nade

Ragbijaši Zagreba žele sustići -26 iz Makarske te će morati junački zapeti da anuliraju prednost gostiju. Trener Luka Marin ima težak zadatak kako odigrati maksimalno agresivno s pritiskom na gostujuću momčad te uz čvrstu taktičku disciplinu tijekom cijelog susreta napadati značajni rezultatski minus.

S druge strane mladići Zdenka Rose konačno su digli igru na željenu razinu te puni optimizma putuju na uzvrat u Zagreb. Unatoč relativno visokoj prednosti gosti moraju aktivnom igrom tijekom svih osamdeset minuta prisiliti Zagreb na što riskantniju igru, gdje bi se otvarao prostor za brze kontre i laku realizaciju.

Prolaz u finale veliki je motiv svih sudionika i sigurno je da će igrači jedne i druge momčadi pred punim Rudešom dati sve od sebe kako bi ostali u borbi za naslov.

Utakmicu u Zagrebu sudit će Hrvoje Bartolić.

Pažnju javnosti još više privlači uzvratni susret u Splitu. HARK Mladost je nakon devet godina posta zasluženo pobijedio splitsku momčad na igralištu pored Save. Nakon dugog perioda nepobjedivosti Nada je odigrala neočekivano loše i u susretu s previše pogrešaka pokazala prve znakove nervoze i nestrpljenja. Igra sa mnogo prekida više je išla na mlin domaćoj momčadi koja je vješto iskoristila slabosti splitske momčadi.

Trener Nade Denis Puljiz imao je što reći svojim mladićima u osvrtu na prošlu utakmicu koju će svi morati što prije zaboraviti i što kvalitetnije se pripremiti za subotnji uzvrat.

Rezultat prve utakmice sigurno će maksimalno motivirati igrače splitske momčadi da pokažu pred svojom publikom na Starom placu stvarne mogućnosti i čvrstinu karaktera ove momčadi.

Mladost dolazi sa rezultatskom prednosti u Split svjesna da je očekuje 80 minuta istinskih iskušenja na splitskom igralištu. Mladići trenera Tihomira Jankovića sigurno neće olako ispustiti svoju šansu da se nakon dugo godina bori za titulu prvaka makar to značilo i novu senzaciju na Starom placu.

Obje momčadi imaju u svojim sastavima vrlo kvalitetne igrače koji su okosnica hrvatske reprezentacije, a pobjednik će biti ona momčad koja neospornu pojedinačnu kvalitetu igrača stavi u funkciju cijele momčadi.

Splitsku utakmicu sudit će Mario Jelavić.

U godini kada Hrvatski ragbijaški savez slavi 50 godina postojanja ljepšu i zanimljiviju završnicu Prvenstva Hrvatske nismo mogli poželjeti. Svi poznavaoci i ljubitelji ragbija u Hrvatskoj s nestrpljenjem očekuju subotnje susrete da vide na djelu mladiće koji se bore u prvom redu za čast i prestiž svojih klubova i sredina iz kojih dolaze, a najbolji među njima imaju privilegiju igrati i predstavljati Hrvatsku na službenim međunarodnim ragbijaškim natjecanjima.

Split 07.04.2012. RK Nada Split - HARK Mladost,Glavni sudac: Mario Jelavić, Igralište: Stari plac 15:30

Zagreb, 07.04.2012. RK Zagreb - RK Makarska rivijera, Glavni sudac: Hrvoje Bartolić, Igralište: Rudeš 14:00