K1 KAO NOVI CILJ

Mirko: Sin me motivirao da idem do kraja!

11.03.2012 u 07:29

Bionic
Reading

Mirko Filipović uspješno je odradio svoj nastup u Zagrebu, no ni nakon večeri znakovita naziva Final Fight nije mogao sa sigurnošću ustvrditi da više neće ulaziti u ring

Više od 12.000 ljudi stiglo je u zagrebačku Arenu pozdraviti Mirka Filipovića, veliku svjetsku zvijezdu UFC-a, K1 i Pridea, a nakon što je na bodove pobijedio Raya Sefoa i nastupom oduševio navijače, nije se previše razbacivao riječima.

'Moram priznati da sam imao veliku tremu, u Areni su bili moji prijatelji, obitelj, to je nešto posve novo za mene. Možda sam i zato bio malo suzdržan, možda sam u zadnjoj rundi morao ići svom snagom i nokautirati vidno umornog suparnika, no nije to baš tako lako. Sefo je veliki borac kojeg je jako teško srušiti i koji je spreman i u zadnjoj sekundi jednim udarcem slomiti suparnika. Svojedobno je jednom suparniku slomio vilicu, nisam želio da se to i meni dogodi', kazao je Cro Cop vidno uzbuđen nakon borbe.

'Bio sam previše u klinču. Devet godina sam se borio po jednim pravilima i sad mi se teško bilo priviknuti. No zadovoljan sam. Puno sam trenirao, puno radio na sebi i nisam htio razočarati i sebe i svoje bližnje', ukratko je analizirao borbu i dodao da mu je devetogodišnji sin bio velika motivacija.

'Sasvim slučajno sam saznao da su mi sina u školi vršnaci zafrkavali da mu je tata dobio batina. Bilo je to nakon mog posljednjeg poraza u Americi. Nisu klinci krivi, ali i ja nisam želio svom djetetu priuštiti novo razočaranje. To mi je dalo snagu za treninge, motiviralo me da iz dana u dan budem sve bolji.'

O budućnosti nije htio previše pričati. Pitanja motivacije, treninga, putovanja, sve to je još predaleko za neke konkretne zaključke.

'Trebam se sad par dana odmoriti, a onda ćemo vidjeti. Imam 37 godina i još dvije godine mogu biti na vrhunskoj razini. No ovo je sport u kojem ti jedna ozljeda sve promijeni. Moji treninzi su isto jako intenzivni i tamo se mogu ozljediti. Ali ako će sve biti OK, vjerujem da bih mogao imati još borbi. Jednu, pet ili osam, to ne znam. Svakako bih se htio još jednom boriti u Japanu. To je moja druga domovina, Japanu dugujem jako puno jer sam tamo doživio svoju afirmaciju kao borac.'

Ljubitelji ultimate fighta i borilačkih sportova općenito bit će vrlo zadovoljni i Mirkovom željom da se vrati u K1 i ponovno okuša u ringu na tom legendarnom turniru. Nije 100 posto sigurno da će nastupiti, no čim je želja prisutna, tad je lako moguće da će se i ostvariti. Mirko Filipović ionako je dokazao da je neuništiv i da snagom volje i želje može postići puno.